Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, Navalni’nin eşi ve kızı ile görüştü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, cezaevinde ölen yosluzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin eşi ve kızıyla görüştü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya’da cezaevinde ölen yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin eşi Yuliya Navalnaya ve kızıyla görüştü.

Biden, Navalnaya ve kızıyla görüştükten sonra “Navalni’nin cesareti yaşamaya devam edecek” dedi.

Beyaz Saray tarafından basına gönderilen görüşmenin fotoğraflarda Biden, Navalnaya’ya sarılıyor. Biden’ın San Francisco’da bir otel odasında Navalnaya ve kızıyla görüştüğü görülüyor.

Görüşmenin ardından Biden, muhabirlere Navalnaya’nın savaşmaya devam edeceğini söyledi.

Ne olmuştu?

Cezaevinde ölen yolsuzluk karşıtı aktivist ve muhalif lider Aleksey Navalni’nin Yuliya Navalnaya, muhalif liderin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tutmuştu.

Resmi X hesabından yaptığı paylaşımlarda Kremlin hükümetini sorumlu tutan Navalnaya, Navalni’nin bıraktığı yerden mücadeleye devam edeceğini söylemişti.

Navalnaya gibi birçok Batılı lider de Navalni’nin ölümünden Putin’i sorumlu tutuyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.