Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkenti Washington DC’de hava kuvvetlerinde görevli bir asker, İsrail’in ABD Büyükelçiliği önünde “Filistin’e özgürlük” diye bağırarak kendini ateşe verdi. Yerel medyanın aktardığına göre kendini ateşe veren kişi hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkenti Washington DC’de bir kişi, İsrail’in ABD Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre kendini ateşe veren kişi hava kuvvetlerinde aktif görevde olan bir asker.

Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan asker, hayatını kaybetti.

Yetkililerin belirttiğine göre sker, kendini ateşe verirken “Filistin’e özgürlük” diye bağırıyordu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı olay hakkında yaptığı açıklamada askerin, büyükelçilik çalışanları tarafından tanınmadığını söyledi.

Hiçbir görevlinin veya çalışanın yaralanmadığı olay hakkında Washington DC Polis Departmanı, Gizli Servis ve diğer gerekli merciiler soruşturma başlattı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.