Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cem Karakeçili İYİ Parti’den istifa etti: “Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için ‘gözü başka yerde’ denildi”

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili partisinden istifa etti. Parti yönetimini ve Meral Akşener’i eleştiren Karakeçili, “Gelinen nokta birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için ‘Gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez’ denilmesidir” dedi. Akşener’in “operasyon siyaseti” sözlerine Karakeçili “Operasyon kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, alenidir” diyerek gönderme yaptı.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, partideki görevlerinden ve üyelikten ayrıldı. Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Karakeçili, İYİ Parti’de yaşananların “siyasette yapılabilecek makul hatalar” sınırını aştığını söyleyerek partinin günden güne eridiğini öne sürdü.

“Akşener iyi bildiğini zannettiğimiz enstrümanlara ısrarla yanlış parçalar icra ettirmekte”

Karekeçili, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik eleştirilerini de paylaştı:

“Meral Akşener, oldukça bilgili bir siyasetçi, fazlasıyla tecrübeli bir orkestra şefi olmasına rağmen, en iyi bildiğini zannettiğimiz enstrümanlara ısrarla yanlış parçalar icra ettirmekte, en iyi bildiğini var saydığımız notalara da sürekli yanlış basmaktadır. Gelinen noktada partinin idaresi, tokmağın birinin, davulunsa başkasının elinde olduğu, siyasal bir gürültü kaynağına dönüşmüştür. Bu hazin durumu üzüntüyle izleyen partimizin milyonlarca seçmeni ise davul ve tokmak arasında sıkışıp kalmıştır.”

“Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için ‘gözü başka yerde’ denildi”

Akıl ve zihin dağınıklığının hür ve müstakil sloganıyla perdelendiğini” söyleyen Karakeçili, istifasına gerekçe olan eleştirilerine şöyle devam etti:

“2020 kurultayından itibaren, ‘başka bir milliyetçilik mümkün’ diyebilen bir parti ortaya çıkmıştı. Gelinen nokta ise, ‘Bu kurşunlar mı bize dur diyecek’, ‘Uğur Mumcu’lar, Gaffar Okkan’lar, Sinan Ateş’ler durdu mu’ diye konuşan Akşener’den, ‘Eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi’ diyebilen bir zihin dünyasına geçilmesidir. Birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için, ‘Gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez’ denilmesidir. Ankara’da ise ‘hür ve müstakil’ iddiasının, tüm siyasi yaşamını CHP’de geçirmiş bir adayla neticelenmesidir.”

“Operasyon içeridedir, alenidir”

“İYİ Parti üzerine oynanan bir oyun ve yapılan bir operasyon varsa, burada aranmalıdır. Operasyon denen şey, kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, bünyededir ve alenidir. Ancak yetkili hiç kimse bu hastalığı kabul etmemekte, bu konudaki uyarılarıysa düşmanlık ve ihanet olarak addetmektedir. Teşhisin ve haliyle tedavinin yapılma imkanının kalmaması ise mevcut koşullarda iyileşmesi mümkün olmayan bir hastalığın nihai sonucunun beklendiği umutsuz bir kabullenişi göstermektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.