Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye görevinden istifa etti

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, 26 Şubat Pazartesi günü görevinden istifa etti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, bugün Batı Şeria’daki Ramallah kentinde düzenlenen haftalık kabine toplantısında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a istifasını sunduğunu söyledi.

Başbakan Iştiyye, İsrail’in Hamas ile Gazze’deki savaşıyla birlikte değişen dinamiklere yanıt verebilecek yeni bir hükümetin kurulmasına yol açmak için istifa ettiğini söyledi. Başbakan Iştiyye, açıklamasında şunları söyledi:

“Batı Şeria’da artan gerginlikler, Gazze’deki soykırım ve Gazze şeridinde yaşanan açlıklık nedeniyle bu istifa kararını aldım. Şimdi görüyorum ki önümüzdeki önemli görev, Gazze’de yaşananlar ışığında yeni gerçekliğe uygun bir hükümetin kurulması. Bunun için tüm Filistinlilerin uzlaşısı ve birliği gerekiyor.”

Başbakan Iştiyye, hükümetin yetkilerinin Filistin toprakları üzerinde daha da artması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Filistin hükümeti, 30 yıl önceki Oslo Anlaşması’nın sonucunda oluştu. Hükümet, 2007’de Hamas ile girdiği siyasi mücadeleyi kaybederek Gazze üzerindeki hakimiyetini de kaybetti.

Filistin hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria’da sınırlı yetkilere sahip.

Kaynak: Reuters, AlJazeera

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.