Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’dan Erdoğan’a: “Bu milleti tehdit etmeye kalkma”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy’deki konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi, “Bugün milleti oyla tehdit ediyor. ‘İstanbul’da bize oy vermediniz, ben onu engelledim’ diyor bugün. Bu milleti tehdit etmeye kalkma. Bu millet sana cevabını verecek” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. İmamoğlu bugün (26 Şubat) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte ilçeyi gezdi. Gezide İmamoğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay da eşlik etti. İmamoğlu daha sonra İBB Arnavutköy Yaşam Merkezi’nde, aralarında STK üyeleri, spor kulüpleri temsilcileri, anneler, çocukları ve kanaat önderlerinin bulunduğu toplulukla bir araya geldi.

Hatay’daki tepki çeken “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerinin ardından İstanbul’da da yerel yönetimlerde verilecek hizmetin iktidar desteği ile mümkün olduğuna vurgu yapan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu işaret ederek, “Kardeşlerim şu anda bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkâna sahip mi? Değil” dedi. 31 Mart sonrası Murat Kurum’la birlikte emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, İmamoğlu’nun 2019’da seçilmesini de eleştirdi.

Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “Bugün milleti oyla tehdit ediyor. ‘İstanbul’da bize oy vermediniz, ben onu engelledim’ diyor bugün. Diyor ki, ‘Murat Kurum gelirse, işlerde aksama olmayacak’ diyor. Açıkça beni engellediğini itiraf ediyor” dedi.

“Bu milleti tehdit etmeye kalkma” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bu millet sana cevabını verecek. Bu millet, göreceksiniz önümüzdeki seçimde size öyle bir ders verecek ki, size gerçek sorumluluğunuzu hatırlatacak. 1 Nisan’dan sonra eliniz ayağınıza dolanacak. Bir an önce ekonomiyi düzeltmek için, gece gündüz çalışmaya başlayacaksınız.”

“Milleti birbirine düşürmek için bütün kötü duygularını kullanıyorlar”

İBB’nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına yanıt veren İmamoğlu, “Yine ortalığı karıştıracaklar ya, seçim geldi ya; seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket… Bu toprakları onlar seviyor, onların bu sevgileri seçimden seçime aklına geliyor. Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde, ‘Efendim İmamoğlu bir tek Ayasofya Camii’ne temizlik ve güvenlik hizmeti vermiyor’ diyor. Çünkü neymiş efendim? Ben, cami olmasından ötürü acı çekiyormuşum. Yahu benim aklımı benim vicdanımı, benim kalbimi bile okuyor! Cahilliğinden değil, kötü bir insan olduğu için, meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti: “Bunlarda inanç, gösteriş işi oldu. Milletin canını yakmak için, milleti birbirine düşürmek ve ayırmak için, bütün kötü duygularını kullanıyorlar.”

“‘İnanç masası’ en gurur duyduğum şeylerden biri”

İBB’de inanç masasının kurulma sürecini anlatan İmamoğlu, “Göreve gelir gelmez, arkadaşlarıma dedim ki, ‘Bir inanç masası kuralım. İstanbul’un bütün inançlarını oraya davet edelim ve birlikte konuşalım. Kurduğumuz masayla birlikte, orada; Alevi dedelere, Şafi melelere, Caferi din adamlarına, hatta başka inançlardan papazlara, hahamlara bile görev verdik. Din görevlilerini istihdam ettik. Bakın; en gurur duyduğum şeylerden birisi budur” diye konuştu.

Görevde olduğu beş sene boyunca İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet sunduklarını vurgulayan İmamoğlu, “Hiç kimse için ‘O bana oy verdi, bu bana oy vermedi’ diye düşünmedik. ‘Burada bir başka partili belediye başkanı var, şu ilçede bir başka belediye başkanı var’ asla demedik. Birileri gibi de seçmeni cezalandırmayı, aklımızın ucundan bile geçirmedik” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.