Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Kurum: “İstanbul emin ellerde değil, vatandaşımızı CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz”

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, aday olduğu belediyenin bugünkü yönetimini eleştirerek, “Mevcut yönetim İstanbul’u beş yıldır ihmal etti, İstanbul emin ellerde değil, aziz şehir liyakatsizliğin kurbanıdır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönettiği ilçeleri hedef alan Kurum, “CHP belediyeciliği sorumsuzluk, ilgisizlik, liyakatsizlik, beceriksizlik demek. Sizleri, CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar saha çalışmalarına devam ediyor. AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Kartal’daydı. Kurum’a AKP Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya eşlik etti.

“İstanbul’umuz yarı zamanlı belediye başkanlığını asla kabul etmez”

İstanbul’un beş yıldır ihmal edildiğini savunan Kurum, “Bugün, İstanbul’umuz emin ellerde değil. Bu aziz şehir, liyakatsizliğin kurbanıdır, beceriksizliğe mahkûm edilmektedir” diye konuştu. Kurum, mevcut İBB Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “İstanbul’umuz, ihmale gelmez, yarı zamanlı belediye başkanlığını asla kabul etmez, sorunlarına çözüm bulunmasını ister” dedi.

Kartal’ı yöneten CHP’li yönetimin vatandaşlara hizmet götürmediğini söyleyen Kurum, “Ne CHP’li mevcut İBB yönetiminin ne de Kartal Belediyesi’nin bu şehirde tek bir çakılı çivileri dahi yok” dedi ve İmamoğlu ile aralarında geçen “650 konut” meselesine de değindi: “Biz diyoruz ki 650 bin konutu dönüştüreceğiz. Onlar diyorlar ki ‘Ne gerek var, olmasa da olur. Nasıl yapacaksınız?’ Bal gibi de yapacağımızı çok iyi biliyorlar.”

“CHP’nin yönetiminde olan belediyeler temel belediyecilik vazifelerini dahi yapamıyor

Kurum, CHP’nin yönetimindeki ilçeleri eleştirerek, “CHP’nin yönetiminde olan belediyelerde en temel belediyecilik vazifelerinin dahi yapılmadığını, milletimizin sağlıklı bir hizmet alamadığını görürsünüz. CHP belediyeciliği sorumsuzluk ve ilgisizlik demek, liyakatsizlik ve beceriksizlik demek” dedi. Kartal’da vatandaşlara seslenen Kurum, “Sizleri, CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla teslim etmeyeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Kartal’ımız için dev yatırımlarımızı hızlıca başlatacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.