Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da çevrimiçi tacizle mücadele için yasa hazırlığı

Kanada, çevrimiçi tacizle mücadele etmeye amaçlıyor. Nefret suçlarına yönelik yeni bir yasa tasarısı sunulan ülkede, soykırımı kışkırtmaktan ömür boyu hapis cezası da dahil olmak üzere ağır cezalar öngörüldü.

Çevrimiçi Zararlar Yasası’na göre sosyal medya platformlarında çocukları yetişkin gibi gösteren gönderilen 24 saat içinde kaldırılacak. Söz konusu yasa ile canlı yayın platformları ve yetişkinlere yönelik içeriklerin paylaşıldığı internet siteleri de kontrol edilecek.

Yasada internet sitelerinden kaldırılmaları gereken 7 zararlı içerik kategorisi bulunuyor. Çevrimiçi platformları düzenlemek için de “dijital güvenlik komisyonu” kurulacak. Kanada Adalet Bakanı Arif Virani, “İnternette yaşadığımız zararların trajik ve bazen ölümcül sonuçlar doğurabilecek gerçek dünya etkilerine sahip olabileceğini biliyoruz. Yine de bunların çoğu kontrol edilmiyor” dedi.

Tasarının önce Komite ve Senato tarafından incelenmesi gerekiyor, bu yüzden taslakta değişiklikler yapılabilir. Daha sonra tasarı Kanada Parlamentosu’nda oylanacak.

Başbakan Justin Trudeau’nun hükümeti, soykırımı kışkırtmaktan suçlu bulunanlar için ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilen yeni bir suçun getirilmesi de dahil olmak üzere, nefret suçu cezalarını artıracak şekilde ceza kanununda değişiklik yapmayı planladıklarını söyledi.

Aralarında İngiltere, Avustralya ve Fransa’nın olduğu diğer ülkeler de benzer amaçlarla yasalar çıkarmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.