Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “TRT’yi cenazemde istemiyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT’nin yayın politikalarını eleştirdi ve partisine ayrılan sürenin azlığını eleştirdi. Kurumun tarafsızlığının anayasayla garanti altına alındığını belirten Özel, “TRT’yi cenazeme istemiyorum, dirimde olmayanın ölümde de gözü olmasın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de düzenlenen CHP Grup Toplantısı’nda konuştu. Memleket Partisi’nden ayrılan üç isme CHP rozeti takan Özel, parti kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Memleket Partisi’ne oy ve gönül verenlerle herhangi bir sorunları olmadığını söyleyen Özel, parti içinde yaşanan süreçlerin ayrılıklara yol açmış olabileceğini ancak bu durumun CHP’nin kapılarını kapatmadığını vurguladı.

TRT’nin tarafsızlığını yitirdiğini ve iktidarın yayın organı haline geldiğini belirten Özel, yılbaşından bu yana yapılan yayınlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a 2 bin 952 dakika, kendisine ise sadece 43 dakika süre verildiğini anlattı. Özel, TRT’nin Anayasal bir kurum olduğunu ve Anayasa’ya göre özerk ve tarafsız olması gerektiğini söyledi.

“TRT’yi cenazeme istemiyorum”

Özel, TRT’nin CHP’ye ve kendisine yeterince yayın süresi ayırmamasını eleştirerek, “TRT’yi cenazeme istemiyorum, dirimde olmayanın ölümde de gözü olmasın” dedi.

Elazığ’daki maden kazasına ilişkin de konuşan Özel, “Herkes ‘Soma’yı unutursak yüreğimiz kurusun’ diyordu. Madenlerde bir arpa boyu yol alınmadı. ‘Madencinin fıtratında ölüm var’ demek insanımızı kandırmaktır” diye konuştu.

“Erdoğan ailesi İsrail’le ticaretten pay alıyor”

Dış politikayı da gündemine alan Özel, Türkiye’nin Gazze’de sivilleri bombalayan İsrail ile olan ticari ilişkilerinin devam etmesini eleştirdi.

Özel, İsrail ile yapılan ticarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin doğrudan bir çıkar ilişkisi içinde olduğunu iddia ederek, “Bir pankart açtılar ‘İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın’… Gidip apar topar pankartı toplattılar. Pankartı açanlar biliyorlar ki ticareti Erdoğan’ın ailesi yapıyor. Cuma namazına Erdoğan’la 300 araçla giden etrafındaki iş adamları yapıyor. Biliyorlar ki Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomi yönetimini eleştirdi

Özel, 31 Mart’tan sonra Türkiye’yi zor bir ekonomik sürecin beklediğini, kemer sıkma politikaları, zamlar ve tasarruf genelgelerinin ardı ardına geleceğini söyledi. Özel, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, “Et ve Balık Kurumu’nun önünde 850 metre kuyruk oluştu. İnsanlar çocuklarının boğazlarından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP olarak önerdikleri 17 bin lira bayram ikramiyesi ücretinin gerçekleşmesi halinde emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde artıracağını ifade etti.

Özel iktidara, emekliler için “emeklikart” adını verdiği bir destek kartı uygulamasına geçilme çağrısı yaptı. Bu kartın faturalarda indirim sağlayarak emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak bir uygulama olmasını teklif eden Özel, bu konuda üzerlerine düşen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Emekli karta 17 bin TL ikramiye yüklenmesini talep eden Özel, “Bir rahat nefes aldıracak, 65 yaş için ulaşımda da kullanacağı bir birleşik emekli kart uygulaması getirelim” dedi.

Bu hususta üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Özel, “Birazını devlet yapsın birazını yardım kampanyası olsun diyorsun yardım kampanyasına destek vermeye de hazırız. Emekli kart çıkarmak için önemli bir çalışma teklif ediyoruz” diye konuştu.

“Askeri vesayet iktidar değil muhalefet üzerinde sürüyor”

“Askeri vesayet ortadan kalktı diyorlar, askerin siyasete değil iktidara müdahalesi ortadan kalktı” diyen Özel şunları söyledi:

“İşte Jandarma’nın sosyal medya hesabını Soylu’nun trollerinin kullandığı bir süreç yaşadık. Askeri vesayet iktidar değil muhalefet üzerinde sürüyor. Baskı döneminde şikayet edenler devletin TV’si parti TV’si yapıp tüm imkanları kendilerine tahsis etmiş durumdalar. Sen 28 Şubat sürecinin dümen suyuna girdin. Partinin iktidara getirilmesi sağlandı. 30 yıl sonra…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.