Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Kurum’a: “Acemi adayın metro hattının ihalesinin yapıldığından haberi yok”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu saha çalışmalarına devam ediyor. İmamoğlu, AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un, Eyüpsultan-Bayrampaşa ve Kadıköy-Üsküdar-Maltepe tramvay hatlarını kendi projesiymiş gibi kamuoyuna açıkladığını söyledi, “Acemi aday yine kendi projesi olarak İstanbullulara açıklamış. Varsın açıklasın. Nasılsa bu projeleri metro fatihi Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu ile birlikte halk buluşmasına katıldı. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un, Eyüpsultan-Bayrampaşa ve Kadıköy-Üsküdar-Maltepe tramvay hatlarını kendi projesiymiş gibi kamuoyuna açıkladığını söyleyen İmamoğlu, “Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattımız, şimdiden hayırlı olsun. Ama komik olan ne biliyor musunuz? Kadıköy-Üsküdar-Maltepe Hattı’nda olduğu gibi, bu hattımızın da ihalesinin bile yapıldığından haberi yok. Onu bile kendi projesi olarak, yine acemi aday İstanbullulara açıklamış. Varsın açıklasın. Nasılsa bu projeleri metro fatihi Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları yapacak kardeşim” dedi.

2019’da göreve üç ay geç başladığını hatırlatan İmamoğlu, “Tüm belediye başkanlarından daha az görev yapıyorum aslında. Aslında üç ayımızı ne yaptılar, çaldılar. Milletin hakkı olan o üç ayı, elimizden haksızca, hukuksuzca çaldılar” diye konuştu.

“TRT’nin arşivinde İmamoğlu yok”

İmamoğlu, TRT’nin yayın politikasını eleştirdi ve giderlerini halkın karşıladığını vurguladı:

“O televizyonda beş yıldır Ekrem İmamoğlu’nun ismi geçmedi. Yahu arşivine girmedi. 10 yıl, 5 yıl sonra Allah’ın izniyle, bu memleketin her kurumuna olduğu gibi adalet gelecek. Bugünlerin arşivini açacağız, bir tane Ekrem İmamoğlu bulamayacağız. Ama unuttukları bir şey var: Bu milletin hafızası, bu milletin vicdanı, bu milletin kalbi, bu milletin aklı; kötüyü de unutmayacak, iyiyi de unutmayacak. Adaletliyi de unutmayacak; acımasız, hukuksuz davrananı da unutmayacak.”

“Bana dünyaları verseniz boş”

CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere’nin kendisini aradığını aktaran İmamoğlu, Tutdere’nin gittiği bir evdeki yaşlı kadınla kendisini konuşturduğunu anlattı, “Bana, ‘kurbaney’ dedi. Ben ona, ‘Ellerinizden öperim. Bana dua edin teyzeciğim’ dedim. Sadece ‘kurbaney’i anladım, Kürtçe o kadar güzel şeyler söyledi ki. Güzel annemiz, güzel teyzemiz Türkçe bilmiyor. Adıyaman’da. Kürtçe biliyor. Yahu benim dilimi bilmeden, benim belki söylediklerimin onda birini bile anlayamadan, beni sevdi ya o anne. Bana dünyaları verseniz boş” diye konuştu.

İmamoğlu, Bulgur Palas’ın açılışına katıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aynı zamanda bugün şehrin yedinci tepesi olarak tanımlanan Kocamustafapaşa Tepesi’nde konumlu tarihi Bulgur Palas’ı, İstanbulluların kullanımına açtı.

“Bulgur Palas, bizden önceki yönetimle aramızdaki zihniyet farkını ortaya koyan çok özel örneklerden birisi” diyen İmamoğlu, “Bizden önce İstanbul’un kamuya ait tarihi alanları, yapıları, bazı şahısların, imtiyazlı bazı dernek ve vakıfların kullanımına verilirdi. Biz ise, tam tersini yapıyoruz. Kamuya ait alanları, yapıları yeniden halka açmakla kalmıyor, Bulgur Palas örneğindeki gibi, ihmal edilmiş özel mülkleri de tüm İstanbulluların yararlanabileceği hale getiriyoruz” dedi.

İstanbul’un tarihinin en çok restorasyon yapılan dönemini yaşadığına vurgu yapan İmamoğlu, “İstanbul’un çehresini değiştiriyoruz. İstanbul’un tarihi ve turistik değerlerine yeniden, daha güçlü bir şekilde kazandırıyor, aynı zamanda değer katıyoruz. Ne diyorlar? İlla hükümetle belediye, aynı partiden olmalıymış. Bak sen, seçim yapmayalım o zaman” diye sitem etti.

“Kibir, İstanbul’un her köşesini ihmale boğdu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “İstiyor ki, her şeyi ona teslim edelim. Biz onu yavaş yavaş emekli etmeye hazırlanıyoruz, merak etmesin. Yıllarca İstanbul’u, hükümetle el ele yönettiler. O şımarıklık, o kibir, İstanbul’un her köşesini ihmale boğdu” dedi.

“Onları 25 yılda yapamadıklarını, biz beş yılda yaptık”

İktidar kanadının kendi dönemlerindeki İstanbul’un beş yılını, son 25 yılla kıyasladığına dikkat çeken İmamoğlu, “Onları 25 yılda yapamadıklarını, biz beş yılda yaptık. Hükümet, belediye el ele olduğu dönemde, bizim yaptığımız kadar metroyu yapamadılar. Yeni metroları biz yapacağız, yapmamamız için imzayı erteliyorlar. 31 Mart’ta, demokrasi dersini alsın, bak bir hafta içinde imzalayacak. Göreceksiniz. Yapamazlar” dedi.

İmamoğlu’ndan Boşnaklara: “Sizleri çok özel seviyorum”

İmamoğlu, açılışın ardından CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu ile birlikte Bayrampaşa’daydı. Türkiye Bosna Sancak Derneği’nde Boşnaklarla buluşan İmamoğlu, “Sizin hem enerjiniz hem yetenekleriniz bu kente iyi geldiği gibi, bizim de bu yolculuğumuza iyi geliyor, iyi de gelecektir. Bu duygularla, desteğinizle, iddia ediyorum ki, 1 Nisan sabahı, tahmininizden çok daha güzel günlere uyanacağız ve hep birlikte, her şeyin çok güzel olacağı bir döneme başlayacağız” dedi.

Yakın geçmişte büyük acılar yaşayan Boşnakların, “vatan” kavramını en iyi bilen insanlar olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Geçmişinde bir kısım acılar yaşayan, bir kısım trajedileri yaşayan ve vatansızlığı da gören, bilen insanlar, vatanı daha iyi hissederler ve daha iyi savunurlar. Bu topraklarda, hep beraber yaşadığımız, Boşnak hemşerilerimiz, vatandaşlarımız da bu duyguyu en yoğun hisseden, en yoğun yaşayan, vatan duygusu, millet duygusu, birlikte yaşam duygusu, barışın ne kadar değerli olduğunu bilme noktasında; bazen gözü nemli, bazen içten, kalben, vicdanen en iyi anlatan insanlarımız, vatandaşlarımız, hemşerilerimiz olmuştur. Gerçekten bu duyguyla sizleri çok özel seviyorum, öyle seven bir insanım” dedi.

“Bayrampaşaa şehrin göbeğindedir ama sanki dışında kalmıştır”

Bayrampaşa özelinde önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, “Bayrampaşa’nın çok özel bir konumda olduğunu, İstanbul haritasına baktığımızda zaten görürüz. Aslında göbeğindedir, ama sanki dışında kalmıştır. Buraya gelir gelmez, Bayrampaşa sınırları içerisinde bir suç merkezine dönüşmüş olan otogarı, iki, iki buçuk yıllık çalışmayla rehabilite etmemizin, düzenlememizin o bölgedeki birtakım adli sorunların, birtakım emniyet güçlerini ilgilendiren sorunların ne denli azaldığını bize yaşatmıştır. Bu ve buna benzer çalışmalarımız devam etmekte” bilgilerini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.