Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – Yurttaştan Erbakan’a: “MHP liderine ‘Siz Kürtlere neden hakaret ediyorsunuz’ diye sorun”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara Sokullu Mahallesi’ndeki semt pazarını gezdi. Kürt olduğunu söyleyen bir yurttaş Erbakan’dan, partisinin milletvekillerinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki göstermesini isteyerek “Aslıma yapılan hakaretlere karşı durmayanlara Müslüman demiyorum. TBMM’de MHP liderine ‘Siz Kürtlere neden hakaret ediyorsunuz’ diye sorun dedi. 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, YRP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç ile birlikte Ankara’da Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’ndeki semt pazarını gezdi. Pazar ziyaretinde Kürt olduğunu söyleyen bir yurttaş, YRP milletvekillerinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine tepki göstermesini istedi:

“Takdir ettiğim yönleriniz de var karşı çıktığım yönleriniz de var. Ben öncelikle Kürt’üm. Kürt bir vatandaşım. Memleketim de Kars. İsrail boykotunda size çok katıldım. Çok da paylaşımlarım var. Siz de Müslümansınız aynı kıbleye dönüyorsunuz. Ben de Müslümanım aynı kıbleye dönüyorum. Ben Kürt’üm, aslımı da hiçbir zaman inkar etmedim ama aslıma yapılan hakaretlerin arkasında durmayan insanlara da Müslüman demiyorum. 

Meclis’te bakıyorum MHP’si olsun Şeyh Said olaylarında hakaretler olsun, bunlar Kürtlerin onurunu zedeleyen şeyler. Hiç kimsenin aslına hakaret etmek kimsenin hakkı değildir. Meclis’te diyebilirsiniz ki MHP liderine ‘Bu insanlara neden hakaret ediyorsunuz?’”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.