Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kellogg’s CEO’sundan yoksullara “akşam yemeğinde mısır gevreği yiyin” çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli mısır gevreği şirketi Kellogg’s’un İcra Kurulu Başkanı (CEO), ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin akşam yemeğinde mısır gevreği yemelerini önerdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli mısır gevreği şirketi Kellogg’s’un İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gary Pilnick, 21 Şubat Çarşamba günü CNBC’ye verdiği röportajda, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin akşam yemeğinde mısır gevreği yemesini önerdi.

Pilnick, şunları söyledi:

“Mısır gevrekleri genelde bütçeye en uygun besin seçenekleri arasında. Birçok tüketici ekonomik sıkıntılar içinde bu ürüne yönelebilir. Eğer bir mısır gevreğinin tek bir aileye olan maliyeti ile bir başka şeyi karşılaştırıyorsak, görünen şey mısır gevreğinin daha ucuz olduğu.”

Pilnick, mısır gevreği satışlarının durumunu özetlediği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda satışlarımız yolunda gidiyor. Akşam yemeğinde mısır gevreği yemek yeni bir tercih. Birçok tüketicinin, ekonomik sıkıntı altındayken bu tercihe yöneleceğini düşünüyoruz.”

Kellogg’s’un CEO’suna sosyal medyadan tepkiler gelmeye başladı

Bir sosyal medya kullanıcısı, Pilnick’in sözlerine sert tepki göstererek şunları söyledi:

“Bu nasıl bir distopyanın ürünü? Akşam yemeğinde köylülere mısır gevreği vermek nasıl bir fikir?”

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise Pilnick’in sözlerini alıntılayarak şunları söyledi:

“Onun yerine zenginleri yesek?”

Pilnick’in sözlerini eleştirenler arasında mısır gevreğinin besin değerlerinin bir akşam yemeği için zararlı olduğunu aktaran bazı sosyal medya kullanıcıları da bulunuyor.

Kellogg’s, 2022’den bu yana “akşam yemeğinde mısır gevreği” reklamını sürdürüyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.