Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır’ın “Almanya’da artık her hastanede Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz” haberine Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülü

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, “Büyük Göç” isimli yazı dizisinde yer alan “Almanya’da artık her hastanede Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz” haberiyle Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülü’nü aldı.

İstanbul Tabip Odası’nın her yıl düzenlediği Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri bu sene “internet haber ödülleri” kapsamında Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın “Almanya’da artık her hastanede Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz” başlıklı haberine ödül verdi.

Çakır’ın haberine verilen ödülde, “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Avrupa’ya göç etmesinin nedenlerini, göç eden kişilerin çarpıcı gözlemlerine dayanarak kapsamlı bir şekilde anlatması” gerekçe gösterildi.

Jüri Üyeleri:

• Sibel Güneş – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına
• Nuray Karagöz – Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği adına
• Dilek Dindar – Görsel Medya Temsilcisi
• Fatih Polat – Yazılı Medya Temsilcisi
• Dr. Ertuğrul Oruç – İstanbul Tabip Odası adına

Ödül töreni, 17 Mart 2024, Pazar günü 11.45 – 13.00 saatleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Bakırköy yerleşkesinde gerçekleşecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.