Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gana’da LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısı onaylandı

Eşcinsel ilişkinin yasadışı olduğu Gana’da, parlamentoya sunulan yeni LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısı 28 Şubat Çarşamba günü onaylandı. Bu yasa tasarısı, LGBTİ+ aktivitelerinin reklamını yapmayı ve desteklemeyi de yasadışı hale getiriyor.

Gana’da parlamento 28 Şubat Çarşamba günü LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısını onayladı. Eşcinsel ilişkinin yasak olduğu Gana’da bu yasayla birlikte “LGBTİ+ pratik ve etkinliklerinin reklamını yapmak ve bu etkinlikleri desteklemek” de yasak.

Gana’da eşcinsel ilişkiye girenler üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyorlar. Bu yasayla birlikte LGBTİ+ etkinliklerini destekleyenler ve reklamını yapanlar beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Bu yasa tasarısı, Gana’daki Hristiyan, Müslüman ve muhafazakarların ittifakı ile onaylandı.

Parlamentoda onaylanan yasa tasarısı şimdi Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo’nun onayını bekliyor. Addo’nun yasa tasarısını onaylamak için yedi günü var.

Bu yasa tasarısı, Afrikada’ki LGBTİ+ karşıtı yasalarının arasındaki en serti olarak kayıtlara geçti.

ABD’den tepki geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkilileri 28 Şubat Çarşamba günü yaptıkları açıklamada Gana’daki LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısının parlamentoda geçmesinden “büyük endişe duyduklarını” söyledi.

Yetkililer, Gana’ya yasa tasarısını tekrardan göz geçirmesi için çağrıda bulundu.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.