Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail-Hamas savaşı: Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aştı

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye saldırıları havadan ve karadan devam ediyor. Hamas tarafından yönetilen Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu en az 30 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin çoğu kadın ve çocuk.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı sayı, Gazze’nin 2,3 milyonluk nüfusunun yüzde 1,3’üne tekabül ediyor. Bakanlık saldırılarda ölenlerin kaçının Hamas militanı, kaçının sivil olduğunu açıklamıyor fakat ölenlerin birçoğunun kadın ve çocuk olduğu biliniyor.

29 Şubat Perşembe günü yapılan açıklamada son 24 saatte 81 Filistinlinin öldürüldüğü ve toplam sayının da 30 bin 35’e ulaştığı kaydedildi. BBC’den Yolande Knell’e göre gerçek ölü sayısı açıklanandan daha fazla. Hastaneye götürülenler ya da hava saldırıları sonucu enkaz altında kalanlar bu sayıya dahil değil.

7 Ekim’den bu yana yaralananların sayısı ise 70 bin.

Gazze’de ölen ve yaralananlar için tek resmî açıklama Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı’ndan geliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bakanlıkla “uzun süredir devam eden bir işbirliği” olduğunu ve “veri toplama/analiz konusunda iyi bir kapasiteye” sahip olduğunu söylemişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.