Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 27. hafta heyecanı başlıyor: Anadolu Efes, Obradovic’in Partizan’ına konuk – Fenerbahçe Beko ise Baskonia’yı ağırlıyor

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonunda ulusal kupalar ve EuroBasket elemeleri sebebiyle verilen aranın ardından 27. hafta heyecanı bugün oynanacak dört karşılaşma ile başlıyor. Temsilcilerimizden Anadolu Efes bu akşam (29 Şubat) saat 22.30’da Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan Mozzart Bet’e konuk olacak. Fenerbahçe Beko ise yarın (1 Mart) akşam saat 20.45’te Baskonia Vitoria-Gasteiz’i ağırlayacak.


Partizan Mozzart Bet – Anadolu Efes: 29 Şubat Perşembe saat 22.30 / S Sport

Turkish Airlines EuroLeague’in 27. haftasında temsilcilerimizden Anadolu Efes, bu akşam saat 22.30’da Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Sırp ekibi Partizan Mozzart Bet deplasmanına konuk olacak. Erdem Can’ın ayrılığının ardından Tomislav Mijatovic’in takımın başına gelişiyle birlikte, EuroLeague’de ikide iki yapan lacivert-beyazlılar, play-off ve play-in yarışındaki iddiasını kuvvetlendirmek adına, galibiyet serisini üç maça çıkarmak istiyor. Geride kalan 26 haftada elde ettiği 11-15’lik derece ile 14. sırada yer alan Anadolu Efes, 12-14’lük derecesiyle 11. sırada bulunan ve direkt rakibi konumundaki Partizan Mozzart Bet ile kritik bir mücadeleye çıkıyor.

Karşılaşma öncesinde temsilcimiz Anadolu Efes’te sakatlıklarını atlatan Daniel Oturu, Mike Daum ve Derek Willis’in sağlıklarına kavuşmasıyla birlikte önemli bir eksik bulunmuyor. Partizan Mozzart Bet’te ise sakatlıkları bulunan James Nunnally ve Tristan Vukcevic’in durumları maç saatinde belli olacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de iki takım arasında oynanan 15 karşılaşmada, temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibine karşı 8-7’lik üstünlüğü bulunuyor. Sezonun ilk yarısının 10. haftasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ise lacivert-beyazlılar 100-94’lük skorla Partizan Mozzart Bet’i mağlup etmişti. 

Karşılaşmanın özeti:

İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Fenerbahçe Beko – Baskonia Vitoria-Gasteiz: 1 Mart Cuma saat 20.45/ S Sport

Turkish Airlines EuroLeague’in 27. haftasında parkeye çıkacak diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın (1 Mart) akşam 20.45’te İspanyol ekibi Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk edecek. EuroLeague’de 15-11’lik derecesi ile yedinci sırada yer alan sarı-lacivertliler, 14-12’lik derecesi ile bir basamak altında yer alan İspanyol ekibine karşı play-off yolunda kritik bir mücadeleye çıkacak. İlk maçta rakibine 1 sayı farkla mağlup olan Fenerbahçe Beko, galip gelmesi halinde iki averajı da dengeleyecek ya da lehine çevirecek.

Fenerbahçe Beko’da sakatlıkları bulunan Dyshawn Pierre ve Hamza Mestoğlu’nun karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. Baskonia Vitoria-Gasteiz’de ise sakatlığı bulunan Khalifa Diop forma giyemeyecek.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 36 karşılaşmada Baskonia Vitoria-Gasteiz’in temsilcimize karşı 19-17’lik üstünlüğü bulunuyor. Sezonun ilk yarısının 12. haftasında İspanya’da oynanan karşılaşmada ise İspanyol ekibi Markus Howard’ın son saniye basketi ile temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu 80-79 mağlup etmişti.

Karşılaşmanın özeti:

İki ekip arasında son beş yılda oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Turkish Airlines EuroLeague’de bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.