Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karaköy kazısında tarihi buluntulara rastlandı: Proje Anıtlar Kurulu’nda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından planlanan Karaköy Otopark Projesi kapsamında, 49 yıllık yedi katlı otoparkın yıkımı tamamlandı. Alanda süren kontrollü muayene kazıları sırasında tarihi buluntulara rastlandı. Ekipler konuyla ilgili İstanbul II numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

İBB tarafından başlatılan Karaköy Otopark Projesi kapsamında, 49 yıllık yedi katlı otopark yıkıldı. Alanda, kontrollü muayene kazıları sırasında tarihi buluntulara rastlandı. Ekipler, İstanbul II numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Kazılar, kurulun kararı doğrultusunda İBB KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü) ve ilgili müze denetimindeki uzmanlarca yapılacak. Kazılar sonucu hazırlanacak rapor ve fotoğraflar Koruma Kurulu’na verilecek.

Otoparkın yıkılmasında 2021’de karar verildi

İBB Meclisi, 2021 Haziran ayı oturumlarında oybirliği ile alınan kararla, İstanbul’un ilk katlı otoparkı Karaköy Katlı Otoparkı’nın yıkılıp, yerine meydan yapılmasına karar verildi. Proje tamamlandığında bölgede 7 bin metrekarelik meydan oluşturulmuş olacak.

Meydan içerisinde; kültür-sanat etkinliklerinde kullanılacak çok amaçlı etkinlik mekanları, oturma grupları ve seyir alanları yer alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.