Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a: “Seni Sultangazi’deki tesislere davet ediyorum, gel Gazze halkına yardımları el ele uğurlayalım”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un “Gazze konusunda en son konuşacak olanlar bize saldırıyorlar” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “5 Mart’ta seni Sultangazi’deki lojistik tesislere davet ediyorum. Gel İstanbulluların yardımlarını Gazze’ye gönderelim” dedi.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazzeli yavrularımız sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” sözleri nedeniyle kendisi eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Sultangazi’deki konuşmasında cevap verdi.

Gazze’yle ilgili hassasiyetlerinin birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Kurum, “Gazze konusunda en son konuşacak olanlar, İsrail’e tek bir cümle tepki vermeyenler, milletin destek mitinglerine katılmayanlar, sıraya girmişler bize saldırıyorlar. Bunların başını da Özgür Özel çekiyor” diye konuştu.

Kurum şöyle devam etti:

“Gazzeli kahramanlara terör örgütü diyen sen değil misin? Deprem üzerinden kirli bir siyaseti üreten sen değil misin? Şehit cenazesinde kahkaha atan sen değil misin? Sonra kalkıp bize çaptan bahsediyorsun öyle mi?”

“Gel yanıma, el ele yardımları Gazze halkı adına uğurlayalım”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Zeytinburnu’ndaki konuşmasında Kurum’a seslendi, “5 Mart’ta seni Sultangazi’deki lojistik tesislere davet ediyorum. Gel İstanbulluların yardımlarını Gazze’ye gönderelim. Biz sana benzemeyiz. Davetimiz asildir. Senin gibi misafire kaba saba sözler ettirmeyiz. Gel yanıma, el ele yardımları Gazze halkı adına uğurlayalım” dedi.

Esnaftan “Gazze” tepkisi

İmamoğlu CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk ile birlikte önce esnaf, sonra pazar ziyareti yaptı.

Pazar ziyareti sırasında bir esnaf, Kurum’un Gazze’yle ilgili sözlerini İmamoğlu’na dinletti, “Bütün insanları idare ettiler ama bunlar Türk halkına, vatandaşına bakmadılar. Hep kandırdılar, oyaladılar. Hâlâ oyalama peşindeler bunlar. Davalarında samimi değiller” dedi.

İmamoğlu’nun esnafa “Allah, akıl versin. Yüreğine sağlık” yanıtını verdi.

Özgür Özel ne dedi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bursa-Osmangazi’de bulunan ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Özel, AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazzeli yavrularımız sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” sözlerini eleştirdi.

Erdoğan’a seslenen Özel, adayı çekmek için son gün olduğunu hatırlattı, “Ben bu adayı Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam çekerdim. Murat Kurum orada duracağına oraya bir tane Pinokyo koysa Murat Kurum’dan daha inandırıcı olur. Murat Kurum’u çek, İstanbul’dan Pinokyo’yu aday göster” diye konuştu.

“Bu kadar ucuz bir siyaset olamaz” diyen Özel, Murat Kurum’un seçilmesi halinde İstanbul’un felaketi olacağını dile getirdi. Özel şöyle dedi:

“Bu kadar insanların aklını alaya alan, yaptığı işi hafife alan, bu kadar riyakarlıkla bir şey yapmaya çalışan ikinci bir belediye başkan adayı Türkiye’deki bin 300 seçim bölgesinde yoktur. Murat Kurum’dan daha seviyesiz, daha siyasetin acemisi, insanların aklını hafife alan bir belediye başkan adayı görmedim. Gazze, Filistin’deki çocuklara yardım yapmak için 31 Mart’ta belediyeyi AKP’nin kazanması gerekiyorsa vay halimize.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.