Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de son seçim anketi: Biden, Trump’ın beş puan gerisinde

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yayımlanan son ankete göre ABD Başkanı Joe Biden, rakibi olması muhtemel eski ABD Başkanı Donald Trump’ın beş puan gerisinde.

New York Times ve Siena College ortaklığında düzenlenen son ankete göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’a olan destek yüzde 43’e geriledi. Eski ABD Başkanı Donald Trump’a olan destek ise yüzde 48’e çıktı.

Ankete katılan katılımcıların yüzde 47’si “Biden’ın görevini yürütme biçimini kesinlikle onaylamadığını” belirtiyor. Aynı zamanda katılımcıların üçte ikisi ise “ABD’nin kötü yöne doğru ilerlediğini” düşünüyor.

Her dört katılımcıdan biri ise ABD’nin iyi bir yöne doğru ilerlediğini düşünüyor.

Anket ayrıca Biden’ın işçi sınıfından ve üniversite eğitimi görememiş kesimden destek gördüğünü de gösteriyor. Bu kesim, Trump’a yüzde 41 oranında destek verirken Biden’a ise yüzde 47 oranında destek veriyor.

Anket, 25-28 Şubat’ta düzenlendi. Anketin yürütücülerinin belirttiğine göre katılımcılar her iki partiden rastgele seçilen 980 kişiden oluşuyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.