Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “İmamoğlu kaybederse, Kurum’un başarısı sayesinde olmayacak”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta kaleme aldığı “İmamoğlu kaybederse, Kurum’un başarısı sayesinde olmayacak” başlıklı yazısında, Metropoll’ün son anketinden hareketle, yerel seçimler yarışının İstanbul ayağını değerlendirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası kaybının temel sebebinin CHP içindeki hizipçi yapılanmalara bağlayan Yetkin, Kurum’un seçim kampanyasındaki performansını da inceledi.

Murat Yetkin, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum‘un şimdiden sosyal medyada siyasi mizah ya da siyasi gaf içeriği üretenlerin en gözde siyasetçisi olduğunu söyledi.

Kurum’un neredeyse attığı her adımın rakipleri için büyük değer taşıdığının altını çizen Yetkin, Gazze tartışmalarını örnek verdi. Yetkin, 31 Mart’ta kendisi seçilince “Gazze’deki mazlumların sevineceğini” söyleyen Kurum’un bu gibi bazı söylemlerinin AK Parti çevrelerinde de rahatsızlıkla karşılandığını öne sürdü.

MetroPoll araştırma şirketi yöneticisi Özer Sencar’ın yayımladığı son seçim araştırmasına değinen Yetkin, CHP içinde Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasındansa Kurum’un kazanmasını yeğleyen bir hizip bulunduğunu söyledi.

Yetkin, “İmamoğlu 31 Mart’ta kaybedecek olursa bunda Kurum’un başarısından çok sandık denetimlerinde onun için çalışmayacak CHP’lilerin de ve 2023’ten itibaren kendi tutumuyla bindiği dalı kesmeye başlamasının da payı olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesinde iyi bir liderlik örneği göstermediğini anlatan Yetkin, “İmamoğlu kaybederse bu Kurum’un başarısı hatta Erdoğan’ın başarısızdan çok CHP’deki hizipleşmeye öteden beri müsait yapının eseri olacak” diye yazdı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.