Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol Süper Lig’de 28. hafta: Dev derbide Galatasaray, Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig’in 28. haftası dev bir derbiye ev sahipliği yaptı. Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş engelini 1-0 ile geçerek liderliğini sürdürdü.

Galatasaray’dan kritik galibiyet

Trendyol Süper Lig’in 28. haftası dev bir derbiye ev sahipliği yaptı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çaldı.

Galatasaray, dev derbiye golle başladı. Konuk ekip, mücadelenin henüz ikinci dakikasında öne geçti. Kullanılan duran topta Al Musrati, meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. Galatasaray, ilk yarının kalan bölümünde oyun üstünlüğünü elinde bulundurdu. Beşiktaş, ilk 45 dakikada Rashica ve Muçi önderliğinde pozisyonlar aradı fakat istediği fırsatları bulamadı. 

Soyunma odasına geride giden Beşiktaş, ikinci yarıda baskısını artırdı. Maçın kırılma anı ise 60. dakikada yaşandı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Ghezzal, uygun durumda kaleci Muslera engeline takıldı. 

Kalan dakikalarda oyun üstünlüğünü eline alan Galatasaray, 90. dakikada iyice rahatladı. Beşiktaş’ta Omar Colley, Barış Alper Yılmaz’a yaptığı müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kart gördü.

Galatasaray, sezonun en kritik derbilerinden birisinde sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Beşiktaş deplasmanından 1-0’lık galibiyetle dönen Cimbom, bu sahada 7 maçlık kazanamama serisine de son verdi

Bu sezon deplasmanda çıktığı 14 maçta 10 gole kapama yapan Galatasaray (%71), Süper Lig tarihindeki en yüksek yüzdesine ulaştı (en az 10 maç). 

Süper Lig tarihinde en az 10 derbide görev yapan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip isim Okan Buruk (8/11).

Bu sezon oynadığı 28 lig maçında 75 puan toplayan Galatasaray (24G 3B 1M), Süper Lig tarihinde bu aşamayı en fazla puanla tamamlayan takım oldu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.