Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Şubatta 17’si şüpheli en az 36 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Şubat ayında en az 36 kadın öldürüldü, 17 kadın şüpheli şekilde öldü. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Şubat ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Şubat’ta 36 kadın öldürüldü, 17 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Öldürülen 36 kadının 17’si hayatına dair karar aldığı bahanesiyle öldürüldü. Altı kadın kıskançlık bahanesiyle, dört kadın barışmayı reddetmesi, beş kadın boşanmak istemesi, bir kadın ilişkiyi reddetmesi, bir kadın ise evlenmek istemesi bahanesiyle öldürüldü.12’sinin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

KCD’nin raporuna göre şubat ayında öldürülen 36 kadının 10’u evli olduğu erkek, yedisi eskiden evli olduğu erkek, yedisi birlikte olduğu erkek, dördü babası, üçü oğlu, ikisi tanıdık biri, biri tanımadığı biri tarafından öldürüldü. İki olayda ise failin yakınlığı tespit edilemedi. Bu ay kadınların %28’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 17’si evinde, 11’i sokakta, ikisi arabada, ikisi otelde, biri arazide, biri ıssız yerde, biri işyerinde, bir lojmanda öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların %47’si evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 25’i ateşli silahlarla, dokuzu kesici aletle, ikisi boğularak öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların %69’u ateşli silah ile öldürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.