Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 21. hafta heyecanı sona erdi: Galatasaray Ekmas deplasmanda Türk Telekom’u 92-90 ile geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023/2024 sezonunda 21. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftanın maçında Galatasaray Ekmas, play-off yarışındaki rakiplerinden Türk Telekom’u deplasmanda 92-90’lık skorla mağlup etti. Lider Anadolu Efes son sırada yer alan Reeder Samsunspor deplasmanında zorlansa da 91-86’lık skorla galip geldi. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe Beko konuk ettiği Tofaş’ı 109-77’lik skorla rahat geçti.

Haftanın en çok dikkat çeken karşılaşması: Türk Telekom 90-92 Galatasaray Ekmas

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023/2024 sezonu 21. haftasının en çok dikkat çeken karşılaşmasına play-off yarışında kritik öneme sahip mücadelede, Türk Telekom’un Galatasaray Ekmas’ı konuk ettiği karşılaşma sahne oldu. Sarı-kırmızılar mücadeleden 92-90’lık skorla galip ayrılarak sekizinci sıradaki yerini korurken, Türk Telekom ise 10. sırada kaldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Türk Telekom, Yiğitcan Saybir ve Tyron Wallace’un etkili olduğu ilk bölümde 21-5’lik üstünlük yakaladı. İlk çeyreğin son bölümünde Akwasi Yeboah’ın üçlükleri ile ritim bulan Galatasaray Ekmas farkı biraz kapatmayı başardı ve ilk çeyrek 30-21’lik ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyreğe ise Buğrahan Tuncer’in sayıları ile iyi başlayan sarı-kırmızılılar, 9-2’lik seri ile skoru 32-30’a getirdi. İlk devrenin son bölümünde de Klemen Prepelic ile etkili olan Galatasaray Ekmas, ilk yarıyı 51-49 üstün tamamladı. 

İkinci yarıya da iyi başlayan Galatasaray Ekmas, 2 dakika içerisinde yakaladığı 7-2’lik seriyle farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak rakibinin serisine James Palmer’ın 8-0’lık serisi ile yanıt veren Türk Telekom 59-58 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde dış atış isabetleri ile etkili olan sarı-kırmızılılar, üstünlüğü tekrar ele geçirdi ve son çeyreğe 70-65’lik avantajla girdi. Son çeyreğe ise iyi başlayan ev sahibi Türk Telekom, Tyron Wallace’ın etkili oyunu ile bitime 6:24 kala farkı 1 sayıya kadar indirdi(76-77). Ancak son bölümde David McCormack ve Klemen Prepelic ile etkili olan Galatasaray Ekmas, üstünlüğünü korumayı başardı ve karşılaşmadan 92-90’lık skorla galip ayrıldı.

Türk Telekom’da Tyrone Wallace 27 sayı, Yiğitcan Saybir 21 sayı, James Palmer 15 sayı ve 5 ribaund, Steven Enoch 11 sayı ve 7 ribaund ve İsmail Cem Ulusoy da 10 sayı ve 7 asist kaydetti. Galatasaray Ekmas’ta ise Klemen Prepelic 23 sayı ve 8 asist, David McCormack 21 sayı ve 12 ribaund ve Akwasi Yeboah da 17 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
30-21
2P: 19-30
3P: 16-19
4P: 25-22

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan koç performansı: Hakan Demir – Manisa BBSK

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 21. haftasının öne çıkan koç performansına, Manisa BBSK’nın deneyimli başantrenörü Hakan Demir imzasını attı. Ligde beşinci sırada yer alan Manisa BBSK, evinde üçüncü Beşiktaş Emlakjet’i 78-70’lik skorla mağlup etti. Bu sezon 12. galibiyetini alan Ege ekibi, normal sezonda ilk 4 yarışını sürdürdü. Karşılaşmanın başından itibaren skordaki üstünlüğü elinde tutan Manisa BBSK, üçüncü çeyrek yakalanıp geri düşse de, üstünlüğü tekrar ele geçirdi ve son çeyrekte de farkı açarak galip gelmeyi başardı. 40 dakika boyunca etkili savunma yapan ev sahibi ekip, Beşiktaş Emlakjet’i 16 asiste karşılık 18 top kaybına zorlayarak, buradan elde ettiği avantajla mücadeleyi kazanmasını bildi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Koç Hakan Demir’in açıklamaları:

Haftanın öne çıkan performansları: Marcquise Reed – Yam Madar – David McCormack

ONVO Büyükçekmece Basketbol evinde Çağdaş Bodrum Spor’u 108-71’lik skorla mağlup ederken, 12/14 saha içi isabeti ile 32 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve 3 top çalma kaydeden Marcquise Reed haftaya damgasını vurdu. 

Fenerbahçe Beko evinde Tofaş’ı 109-77’lik skorla geçerken, 7/8 saha içi isabeti ve 0 top kaybı ile 19 sayı, 5 ribaund ve 10 asist kaydeden Yam Madar galibiyette başrol oynadı. 

Galatasaray Ekmas nefes kesen mücadelede Türk Telekom deplasmanında 92-90’lık skorla galip gelirken, 21 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 1 blok ve 1 top çalma kaydeden David McCormack galibiyetin mimarlarından oldu.

21. haftada alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.