Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (274): Trendyol Süper Lig’de 28. haftanın “en”leri | Galatasaray derbide tek golle güldü – Fatih Tekke’nin Alanyaspor’u evinde Trabzonspor’u 3-1 geçti

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 28. hafta heyecanı sona erdi. Lider Galatasaray derbide Beşiktaş’ı tek golle mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe ise Atakaş Hatayspor deplasmanında 2-0’lık skorla galip gelirken, Trabzonspor ise Corendon Alanyaspor deplasmanında 3-1 mağlup oldu.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Çaykur Rizespor 3-0 Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig’de oldukça kısır geçen 28. hafta karşılaşmaları arasında, Çaykur Rizespor-Mondihome Kayserispor mücadelesi hem temposu hem de pozisyon zenginliği açısından diğerlerinden ayrıldı. Tam 37 şutun atıldığı karşılaşmada ev sahibi Çaykur Rizespor, ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-0’lık skorla mağlup etti. 

Mücadelenin ilk devresinde rakibine karşı büyük üstünlük kuran Karadeniz ekibi, rakip kaleye 16 şut atmasına rağmen, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda ise baskılı başlayan taraf konuk ekip Mondihome Kayserispor olsa da, 62. dakikada Jonjo Shelvey’in serbest vuruştan attığı harika golle Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-kırmızılılar beraberliği sağlamak adına baskını artırsa da, girdiği pozisyonları değerlendiremedi. 81. dakikada hızlı gelişen atakta ev sahibi ekipte sahneye çıkan Altın Zeqiri farkı ikiye çıkardı. 90. dakikada da Kayserispor savunmasının hatasını iyi değerlendiren Dal Varesanovic, fileleri buldu ve Çaykur Rizespor karşılaşmadan 3-0’lık skorla galip ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle puanını 39’a çıkaran Çaykur Rizespor yedinci sıraya yükselirken, 35 puanda kalan Mondihome Kayserispor 11. sırada kaldı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç futbolcusu: Yasin Özcan – Kasımpaşa

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 28. haftasında çok fazla genç oyuncu süre alamasa da, Kasımpaşa’nın 17 yaşındaki genç savunmacısı Yasin Özcan yine kendisine güvenenleri yanıltmadı. EMS Yapı Sivasspor karşısında bu kez sol bek mevkisinde görev yapan Yasin, 6/9 ikili mücadele kazanma oranı, 4 top çalma, 1 pas arası ve 1 kilit pas ile sağlam bir performansa imza attı. Henüz 17 yaşında olan genç futbolcu şimdiden Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 50 maçı geride bırakmayı başardı.

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Valon Ethemi – Fahrudin Ömerovic

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 28. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine Tümosan Konyaspor’un deneyimli çalıştırıcısı Fahrudin Ömerovic imzasını attı. Siltaş Yapı Pendikspor deplasmanında 1-0 üstünlüğü bulunan yeşil-beyazlı ekipte, Fahrudin hoca 62. dakikada Louka Prip’in yerine Valon Ethemi’yi oyuna dahil etti. Ev sahibi ekibin beraberlik adına baskısını artırdığı anlarda oyuna giren Ethemi ise girdikten 11 dakika kaydettiği şık golle takımına 2-0’lık üstünlüğü getirdi. 26 yaşındaki Makedon futbolcu kaydettiği golle takımına rahat bir nefes aldırmış ve oldu Tümosan Konyaspor kümede kalma yarışında kritik bir üç puanı hanesine yazdırdı. 

2) Haftanın sürprizi: Corendon Alanyaspor 3-1 Trabzonspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 28. haftasının en büyük sürprizine evinde Trabzonspor’u 3-1 ile geçen Fatih Tekke’nin Corendon Alanyaspor’u imza attı. Bu galibiyetle birlikte puanını 33’e çıkaran Akdeniz ekibi, küme düşme hattı ile arasındaki mesafeyi açmayı başardı. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Corendon Alanyaspor’u Oğuz Aydın’ın 8. dakikada kaydettiği golle 1-0’lık üstünlük yakaladı. Geri düşmesinin ardından baskısını artıran Trabzonspor girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve 38. dakikada kaleci Uğurcan ve Denswil’in arasındaki anlaşmazlığı iyi değerlendiren Oğuz Aydın farkı ikiye çıkardı. Son bölümde Trabzonspor gol bulabilmek adına yüklense de başarılı olamadı ve ilk yarı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda ise tempo ilk yarıdakine oranla düşük şekilde başladı. 73. dakikada Corendon Alanyaspor’da bu kez sahneye çıkan Efecan Karaca kaydettiği golle skoru 3-0’a getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde farkın açılmasıyla birlikte, mücadeledeki yoğunluk iyice düştü. 90+5. dakikada Trabzonspor’da fileleri bulan Nicola Pepe’nin kaydettiği gol skoru belirlemekten öteye gidemedi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Oğuz Aydın – Gökhan Akkan – Sam Larsson – Cengiz Ünder

Corendon Alanyaspor’un 23 yaşındaki kanat oyuncusu Oğuz Aydın, Trabzonspor karşısında kaydettiği 2 golle galibiyeti getiren isim oldu. 

Çaykur Rizespor evinde Mondihome Kayserispor’u 3-0 ile geçerken, karşılaşmanın yıldızı 6 net kurtarış yapan deneyimli eldiven Gökhan Akkan oldu.

Bitexen Antalyaspor konuk ettiği Gaziantep FK karşısında galibiyet hasretini sonlandırırken, kaydettiği tek golle üç puanı getiren isim Sam Larsson oldu. Larsson attığı golün yanı sıra altı da kilit pas yaptı. 

Fenerbahçe zorlu Atakaş Hatayspor deplasmanında 2-0 galip gelirken, şık bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydeden Cengiz Ünder, galibiyetin mimarlarından oldu. Cengiz attığı golün yanı sıra üç de kilit pas yaptı.

Trendyol Süper Lig 28. haftasında alınan sonuçlar:

28. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.