Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez sağ partiler, AB için yeni göç reformu öneriyor: “Göçmenler üçüncü dünya ülkelerine gönderilecek”

Avrupa Komisyonu parlamentosu bu mayısta başkanını seçecek. Avrupa’nın en büyük ve merkez sağ partisi Avrupa Halk Partisi (EPP), yeni bir göç kanunu üzerine çalışıyor. Planlara göre bir dizi üçüncü dünya ülkesiyle anlaşma imzalayarak kayıtsız göçmenleri “güvenli” üçüncü dünya ülkelerine yerleştirmeyi öneriyorlar.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in başkanlıktaki ikinci dönemini destekleyen birçok merkez sağ ve muhafazakar partinin ortak uluslararası partisi Avrupa Halk Partisi (EPP), yeni bir göç reformu üzerine çalışıyor.

EPP, Avrupa Birliği’nin (AB) AB üyesi olmayan ülkelerle göçmenlerin “güvenli” üçüncü dünya ülkelerine sınır dışı edilmesine izin verecek bir dizi anlaşma imzalamasını öneriyor.

Bu taslak plan, AB’nin göç hukukunda büyük değişiklikler yaratacak. Plan, EPP’nin yıllık kongresinde bugün (6 Mart) Bükreş’te tartışılacak.

Uzmanlara göre bu taslak plan, Avrupa Komisyonu içinde büyük tartışma yaratacak. Her ne kadar EPP, komisyonun parlamentosu içindeki en büyük parti olsa da diğer grupların bu plana karşı çıkması muhtemel görünüyor.

Von der Leyen ise komisyon içindeki bütün grupları temsil etmeli. Bu taslak plan ve oluşabilecek gerginlik, tüm blogun çıkarlarını temsil etmesi gereken von der Leyen için siyasi riskler barındırıyor.

Von der Leyen, 7 Mart Perşembe günü Romanya’da oylanarak EPP’nin resmi komisyon başkanı adayı olacak.

EPP’nin kampanyasını başlatması, von der Leyen için zorlu bir dönemin başlangıcı olabilir.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.