Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: 80 Osmaniye, 81 Düzce, 82 Houston… Kariyer gecesinde Alperen Şengün, 45 sayı, 16 ribaund ile Houston Rockets’ı sırtladı

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki milli basketbolcumuz Alperen Şengün, San Antonio Spurs karşısında kaydettiği 45 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Mehmet Okur’un 43 sayılık performansını da geride bırakan Alperen, bir NBA maçında en çok sayı atan Türk olarak tarihe geçti.

NBA’de Houston Rockets forması giyen 21 yaşındaki milli basketbolcumuz Alperen Şengün, dün gece (5 Mart’ı 6 Mart’a bağlayan gece) San Antonio Spurs karşısında göstermiş olduğu 45 sayı, 16 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokluk performans ile tarihe geçti. Kaydettiği 45 sayı ile daha önce Utah Jazz ve New Orleans Pelicans karşısında 37 sayılık kariyer rekorunu da geliştiren milli pivot, Mehmet Okur’un 2009 yılında Indiana Pacers karşısındaki 43 sayılık rekorunu kırarak, bir NBA karşılaşmasında en çok sayı atan Türk basketbolcu oldu. 

Alperen Şengün’ün tarihe geçen performansı:

Mehmet Okur’un Pacers karşısındaki 43 sayılık performansı:

Kasım, Aralık ve Ocak aylarında gösterdiği harika performanslarla takımı play-off yarışı içerisinde tutan Alperen’in, Şubat ayında Rockets’ın da tecrübesizliği sebebiyle sezonun ilk bölümüne oran performansında düşüş yaşamıştı. Ancak Mart ayına harika bir başlangıç yapan genç pivot, Phoenix Suns karşısında alınan galibiyette 21 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 1 blok ve 2 top çalma ile önemli rol oynadıktan sonra, Spurs karşısında da kusursuz bir performans sergilemiş oldu.

Teksas derbisinde Alperen Şengün’ün olağanüstü performansı ile Houston Rockets 114-101’lik skorla galip gelen taraf oldu. Karşılaşmada San Antonio Spurs forması giyen Milli basketbolcumuz Cedi Osman ise 15 dakika süre alırken, 6 sayı, 4 ribaund ve 1 top çalma kaydetti. 

Alperen NBA tarihinde (top çalma istatistiklerinin tutulduğu 1973-1974 sezonundan bu yana) bir maçta 45+ sayı, 15+ ribaund ve 5+ top çalma kaydeden beşinci oyuncu olurken, 21 yaş 224 gün ile bu başarıyı yakalayan en genç oyuncu oldu. Daha önce Anthony Davis 2 kez, Joel Embiid, James Harden ve John Drew bir kez 45-15-5 istatistikleri yakalamıştı. 

Alperen ayrıca gelecekte NBA’in yüzü olması beklenen San Antonio Spurs’un çaylak uzunu Victor Wembanyama karşısında da oldukça üstün bir performans sergiledi. Wemby karşılaşmada 10 sayı, 11 ribaund, 3 asist ve 7 blok ile mücadele etti. 

Alperen Wembanyama’ya zor anlar yaşatıyor:

https://twitter.com/NBA/status/1765213842689130613?s=20

Alperen Şengün’ün karşılaşmanın ardından açıklamaları:

Alperen ayrıca NBA tarihinde 45+ sayı, 15+ ribaund, 5+ top çalma ve 2+ 3-sayılık atış isabeti yakalayan ilk pivot oyuncusu oldu:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.