Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doritos, sosyal medya kampanyalarının parçası olan trans kadın influencer ile tüm bağlantısını kesti

Doritos, bir zamanlar sosyal medya kampanyasının parçası olan trans kadın influencer Samantha Hudson ile tüm bağlarını kesti. Şirket, kendilerine Hudson’ın sosyal medya hesaplarında şiddet ve pedofili ile ilgili paylaşımlar yaptığına dair raporlar geldiğini söyledi.

Şarkıcı ve oyuncu Samantha Hudson (24), Doristos’un sosyal medya kampanyasının bir parçasıydı. Doritos, Hudson ile tüm bağlarını kesti. Şirketin iddiasına göre kendilerine Hudson’ın şiddet ve pedofili ile ilgili sosyal medya paylaşımları yaptığına dair raporlar ulaştı.

Hudson, trans kadın bir influencer. Hudson’ın yaklaşık 370 bin Instagram takipçisi bulunuyor.

Doritos’un kısa süreli sosyal medya kampanya kampanyasının parçası olan Hudson, çok kez eleştiriye maruz bırakılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sağcı aktivistler, Doritos’a boykot çağrısında bulundular.

Şirket, şu açıklamalarda bulundu:

“Kampanya başladıktan sonra Hudson’ın eskiden attığı ve daha sonra sildiği tweetlerden haberimiz oldu. Şirket olarak Hudson’ın şiddeti öven ve cinsiyetçi söylemlerini kınıyoruz.”

Hudson, 2015’te attığı tweetler sebebiyle özür diledi. Tweetlerinin “kara mizah” olduğunu iddia etti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.