Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’da protestocular başkanlık sarayının kapısını kırdı

Meksika’da bir grup protestocu, başkanlık sarayının kapısını kırdı.

Meksika’da bir grup, 2014’te kaybolan 43 öğrenci için eylem yaparken başkanlık sarayının kapısını kırdı.

Yerel medyadan yayılan görüntülerde protestocuların kapıyı beyaz bir kamyonla kırdığı görüldü. Başkanlık sarayının kapısı kırıldığı esnada Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez, günlük basın konferansındaydı.

Polis, protestocuları uzaklaştırmak için biber gazı kullandı. Ayrıca binanın iç ve dış kısımlarına bariyer çekerek grubun binaya girmesini engelledi.

Kapıyı kırdığı düşünülen bazı protestocular tutuklandı.

Basın konferansı sırasında hükümete karşı yapılan protesto sorulduğunda Lopez, protestoyu bastırmaya çalışmayacağını söyledi. Hükümetinin kayıp 43 öğrencinin akıbetini araştırmaya devam edeceğini söyleyen Lopez, protestocuların da hükümet yetkilileriyle görüştürüleceğini aktardı.

Kapının kırılması hakkında da konuşan Lopez, şunları söyledi:

“Kapı tamir edilecek. Böylece ortada bir problem kalmayacak. Ancak onların yapmak istediği tek şey ortamı provoke etmek.”

Protestocuların hükümetine karşı olan hak örgütlerinin dolduruşuna geldiğini iddia eden Lopez, bu örgütlerin olayın gerçekliğiyle ilgilenmediğini söyledi.

Kayıp öğrencilerin ailelerini temsil eden hak örgütü The Miguel Agustin Pro Juarez Human Rights Center (Prodh), protestocuların eylemlerini desteklemediklerini açıkladı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.