Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu: Manchester City ve Real Madrid çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçlarının heyecanı devam ediyor. Manchester City, sahasında Kopenhag’ı 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise sahasında Leipzig ile 1-1 berabere kalmasına rağmen adını çeyrek finale yazdıran takım oldu.

Manchester City ilk yarıda fişi çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçlarının heyecanı devam ediyor. Son şampiyon Manchester City, sahasında Kopenhag ile kozlarını paylaştı.

İlk maçı deplasmanda 3-1 kazanan Manchester City, rövanş karşılaşmasına da çok hızlı başladı. Ev sahibi, ilk 10 dakikalık bölümde Manuel Akanji ve Julian Alvarez’in attığı gollerle skoru 2-0’a getirdi. Temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’ndan 2. sırada çıkan Kopenhag, City karşısında 29. dakikada Mohamed Elyounoussi ile aradaki farkı bire indirdi. Ancak Manchester City, soyunma odasına Erling Haaland’ın kaydettiği golle 3-1 önde gitmeyi başardı.

Pep Guardiola’nın Manchester City’si, ikinci yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulundurdu. İngiltere temsilcisi, ilk yarıdaki skor avantajını koruyarak sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Kopenhag engelini geçen Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Real Madrid, çeyrek finalde

Gecenin diğer maçında Real Madrid ile RB Leipzig karşı karşıya geldi. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan İspanya temsilcisi, sahasındaki maçta zorlu anlar yaşadı.

RB Leizipg karşısında ilk yarıda oldukça kötü bir futbol ortaya koyan Real Madrid, ikinci yarıda rahat bir nefes aldı. Ev sahibi, 65. dakikada Vinicius Junior’un kaydettiği golle öne geçti. RB Leipzig, 68. dakikada Wili Orban ile skorda dengeyi sağlasada üstünlük golünü bulamadı. 

Sahasında Leipzig ile 1-1 berabere kalan Real Madrid, Devler Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.