Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (275): Trendyol Süper Lig’de 29. haftanın “en”leri | Galatasaray’da Kerem Demirbay resitali – Fenerbahçe ikinci yarıda güldü – Beşiktaş, Gaziantep deplasmanında kaybetti

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda 29. hafta heyecanı geride kaldı. Lider Galatasaray konuk ettiği Çaykur Rizespor’u tam 8 golün atıldığı karşılaşmada 6-2 mağlup etti. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe ise Siltaş Yapı Pendikspor karşısında geri düşmesine rağmen 4-1 galip geldi. Üçüncülük yarışında ise Beşiktaş Gaziantep FK deplasmanında 2-0 mağlup olurken, Trabzonspor konuk ettiği VAVACARS Fatih Karagümrük’ü 5-1 geçti.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Galatasaray 6-2 Çaykur Rizespor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu 29. haftasının en keyifli karşılaşması, birbirinden güzel gollere sahne olan lider Galatasaray’ın evinde Çaykur Rizespor’u 6-2 mağlup ettiği mücadele oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Galatasaray, 9. dakikada Derrick Köhn’ün harika golüyle 1-0 öne geçti. 31. dakikada sahneye çıkan Lucas Torreira, Galatasaray kariyerindeki ilk golünü kaydetti ve skoru 2-0’a getirdi. 38. dakikada ise Çaykur Rizespor’da Casper Hojer uzak mesafeden attığı şık golle farkı bire indirdi. İlk yarının son bölümünde ise 40. ve 45. dakikalarda Kerem Demirbay’ın uzaktan şutları ile fileleri bulan sarı-kırmızılılar soyunma odasına 4-1 üstün gitti. 

İkinci yarıda ise 61. dakikada İbrahim Olawoyin’in golüyle farkı ikiye indiren Çaykur Rizespor, mücadelenin son bölümüne umutlu girdi. Ancak bu gole yanıt vermekte gecikmeyen Galatasaray, 64. dakikada Kerem Demirbay’ın penaltıdan attığı golle durumu 5-2’ye getirdi. 85. dakikada ise sarı-kırmızılar adına sahneye çıkan Mauro Icardi, kaydettiği golle mücadelenin skorunu belirledi. Bu galibiyete puanını 78’e çıkaran Galatasaray liderliğini sürdürürken, 39 puanda kalan Çaykur Rizespor yedinci sırada kaldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç futbolcusu: Hamza Güreler-Rams Başakşehir FK

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında çok fazla genç oyuncu süre alamasa da, Rams Başakşehir FK’nın 17 yaşındaki stoperi Hamza Güreler aldığı süreyi oldukça iyi değerlendirdi.  Bitexen Antalyaspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyette 90 dakika sahada kalan genç Hamza, 54/57 pas isabeti ile 2 top çalma, 3/5 ikili mücadele ve 4/8 hava topu mücadelesi başarı oranı ile savunmada güven verdi. Süper Lig’de ikinci kez ilk 11 şansı bulan Hamza Güreler’in ilk 11’de sahaya çıktığı iki karşılaşmadan da Rams Başakşehir FK kalesinde gol görmeden galip gelmiş oldu.

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Yusuf Barasi – Hikmet Karaman

Trendyol Süper Lig 29. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine Yukatel Adana Demirspor’un tecrübeli teknik direktörü Hikmet Karaman imza attı. Tümosan Konyaspor deplasmanında son bölüme 2-1 geride giren mavi şimşeklerde Hikmet hoca 84. dakikada Edouard Michut’nun yerine Yusuf Barasi’yi oyuna dahil etti. Oyuna girdikten yalnızca 3 dakika sonra skora etki etmeyi başaran 20 yaşındaki golcü, 87. dakikada Mario Balotelli’nin golünde yapmış olduğu asist ile takımına kritik 1 puanı getiren isim oldu.

2) Haftanın en büyük sürprizi: Gaziantep FK 2-0 Beşiktaş

Trendyol Süper Lig 29. haftasının en büyük sürprizine, evinde Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek, yeni hocası Selçuk İnan ile kümede kalma yolunda kritik bir üç puanı hanesine yazdıran Gaziantep FK imza attı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Gaziantep FK, 9. dakikada Deian Sorescu’nun golüyle 1-0’lık üstünlük yakaladı. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da oldukça kısır bir görüntü sergiledi ve soyunma odasına 1-0 gidildi.

İkinci yarıda konuk ekip Beşiktaş beraberliği sağlamak adına baskısına artırsa da, üretkenlik konusunda sınıfta kaldı. 85. dakikada Gaziantep FK’da bu kez sahneye çıkan Denis Draguş şık golüyle skoru 2-0’a getirdi. 89. dakikada ise Beşiktaş kazanılan penaltıyı Cenk Tosun ile değerlendiremedi. Son dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Gaziantep FK yeni hocası ile ilk maçından 3 puanla ayrılmış oldu. Bu galibiyetle puanını 31’e çıkaran ev sahibi ekip küme düşme hattından kurtularak 15. sıraya yükselirken, Beşiktaş ise 46 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Kerem Demirbay – Mahmoud Trezeguet – Ferdi Kadıoğlu – Haris Hajradinovic

Lider Galatasaray konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 6-2 ile geçerken, Kerem Demirbay birbirinden güzel gollerle yapmış olduğu hat-trick ile haftaya damgasını vurdu. 

Trabzonspor konuk ettiği VAVACARS Fatih Karagümrük karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 5-1 galip gelirken, 1 gol ve 2 asist kaydeden Mahmoud Trezeguet mücadelenin yıldızı oldu. 

Fenerbahçe konuk ettiği Siltaş Yapı Pendikspor karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 4-1’lik skorla galip gelirken, 1 gol ve 1 asist kaydeden Ferdi Kadıoğlu geri dönüşte başrol oynadı. 

Kasımpaşa deplasmanda İstanbulspor karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 2-1 galip gelirken, 2 asistle galibiyeti getiren isim Haris Hajradinovic oldu. 

29. haftada alınan toplu sonuçlar:

29. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.