Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ın “kâbus” sezonu: Kara Kartal istatistiklerde dibi gördü – Fernando Santos’un 13 maçlık karnesi

Trendyol Süper Lig’de 29. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK’ya 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Fernando Santos’un ekibi, lider Galatasaray’ın 32 puan gerisine düşerken; istatistiklerde de dibi gördü.

Beşiktaş, tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiriyor. 2023-2024 sezonunun başından bu yana 5 farklı teknik direktörle çalışarak bu alanda kulüp rekoru kıran Siyah-Beyazlılar, her geçen gün daha da dibi görüyor. 

Beşiktaş’ın bu sezon çalıştığı teknik direktörler:

Şenol Güneş (2,13 puan ortalaması)
Burak Yılmaz (0,60 puan ortalaması)
Rıza Çalımbay (1,43 puan ortalaması)
Serdar Topraktepe (1,85 puan ortalaması)
Fernando Santos (1,77 puan ortalaması)

Son olarak Gaziantep FK’ya deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş, lider Galatasaray’ın 32 puan gerisine düştü. Geçen hafta matematiksel olarak şampiyonluk şansını kaybeden Siyah-Beyazlı ekip, ligde üçüncülük mücadelesinde Trabzonspor’un da arkasında kalmış durumda. Tek hedef olarak Ziraat Türkiye Kupası’nı belirleyen Beşiktaş, yarı finalde Ankaragücü engelini geçmeye çalışacak. 

Beşiktaş; Club Brugge, Bodo Glimt ve Lugano’nun yer aldığı UEFA Konferans Ligi D Grubu’nu 3. sırada tamamlayarak Avrupa’ya veda etmişti. Temsilcimiz, Avrupa arenasında sahasında Lugano’ya 3-2, Bodo/Glimt’e 2-1 ve Club Brugge’a 5-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Beşiktaş iç saha performansı olarak sadece Avrupa’da değil ligde de çok kötü bir performans sergiledi. 

Beşiktaş’ın bu sezon iç sahada aldığı yenilgiler:

Beşiktaş 2-3 Lugano
Beşiktaş 1-2 Bodo/Glimt
Beşiktaş 0-5 Club Brugge
Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe
Beşiktaş 1-3 Alanyaspor
Beşiktaş 1-3 Kasımpaşa
Beşiktaş 0-1 Galatasaray

Beşiktaş, bu sezon aldığı ağır yenilgilerle de taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Siyah-Beyazlılar, bu sezon 10 maçta kalesinde 3+ gol gördü. Beşiktaş, ligde oynadığı büyük maçlarda ise sadece Trabzonspor’u mağlup edebildi.

Trabzonspor 3-0 Beşiktaş
Galatasaray 2-1 Beşiktaş
Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe
Beşiktaş 2-0 Trabzonspor
Beşiktaş 0-1 Galatasaray

Beşiktaş’ın bu sezon çalıştığı 5. farklı teknik direktör olan Fernando Santos da siyah-beyazlı ekibe merhem olamadı. Portekizli teknik direktör oynattığı oyunla da taraftarları bezdirmişe benziyor. Kariyerinde Portekiz ile EURO 2016 şampiyonluğu bulunan Santos, savunma ağırlıklı futbol anlayışıyla izleyenlerden geçerli not almayı başaramadı. Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde istatistiklerde de dibi gördü.

Fernando Santos, Beşiktaş tarihinde Abdullah Gegic (5) ve Krum Milev’in (4) ardından Süper Lig’deki ilk beş deplasman maçının en az dördünde gol sevinci yaşayamayan üçüncü teknik direktör oldu.

Bu sezon oynadığı 29 Süper Lig maçının 11’ini kaybeden Beşiktaş’ın (14G 4B), lig tarihinde bu aşamayı en fazla mağlubiyetle geçtiği iki sezondan birini yaşıyor (1980/81 ile eşit).

Beşiktaş’ın başında 13 resmi maça çıkan Fernando Santos, 1.77 puan ortalaması yakalayabildi. Siyah-Beyazlılar, Santos döneminde yenik duruma düştüğü hiçbir lig maçında gol atmayı başaramadı. Santos’un Beşiktaş’ı gol beklentisi konusunda da sınıfta kaldı.

Fernando Santos dönemi gol beklentisi:

Gaziantep FK: 1.33 (Penaltı içerir: 0.75)
Galatasaray: 0.32
İstanbulspor: 0.80
Konyaspor: 1.47
Kayserispor: 0.21
Trabzonspor: 0.53
Sivasspor: 1.19
Adana Demirspor: 1.39
Pendikspor: 1.90
Karagümrük: 2.08

Fernando Santos göreve geldiğinde Beşiktaş’ın, liderle arasındaki puan farkı 18’di. Portekizli teknik direktörün Beşiktaş’ın başında çıktığı 10 maç sonunda bu puan farkı 32’ye fırladı. Beşiktaş’ı ligin kalan bölümünde oldukça zorlu bir fikstür bekliyor. Siyah-Beyazlılar, bu süreç içerisinde sıralama olarak Kasımpaşa ve Başakşehir’in de gerisine düşebilir. 

Beşiktaş-Antalyaspor
Başakşehir-Beşiktaş
Beşiktaş-Samsunspor
Beşiktaş-Ankaragücü
Fenerbahçe-Beşiktaş
Beşiktaş-Rizespor
Alanyaspor-Beşiktaş
Beşiktaş-Hatayspor
Kasımpaşa-Beşiktaş

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.