Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Gurme Maçları #1: Arsenal ve Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi yürüşü – Karabağ, rüyadan uyanacak mı?

Futbol dünyasında her hafta yüzlerce belki binlerce müsabaka oynanıyor ve haliyle de izleyicilerin hangi maçı izlemesi gerektiği konusunda zaman zaman kafası karışabiliyor. Medyascope Spor yazarlarından Uğurcan Kanca “Haftanın gurme futbol maçları” adlı içeriğiyle bundan böyle her hafta izleyicilere ışık tutacak ve her gün için seçtiği maçları sizlerle paylaşacak. Hepinize keyifli okumalar…

Haftanın Gurme Maçları #1: Arsenal ve Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi yürüşü – Karabağ, rüyadan uyanacak m?

12.03.2024 Salı

Arsenal – Porto / 23:00 / EXXEN, TV 8.5

Arsenal ile Porto Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında karşı karşıya gelecek. Turun ilk maçında Arsenal kötü bir performans sergilemiş ve Porto son dakikalarda bulduğu golle 1–0 galip gelmişti. Arsenal’in yüksek formu, Premier Lig’de liderliği alması ve çevirmesi gereken bir tur. Bütün gurmeler ekran başına…

Barcelona – Napoli / 23:00 / EXXEN

Salı gününün ikinci Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Barcelona ve Napoli karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz sezon kendi liglerini lider tamamlamalarına rağmen bu sezon inişli çıkışlı grafikleriyle taraftarlarına pek tat vermeyen iki takımın mücadelesi alternatif bir zevk arayanlar için ideal olabilir. 

13.03.2024 Çarşamba

Atletico Madrid vs İnter / 23:00 / EXXEN

İspanyol ekibi Atletico Madrid ve İnter yine Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında karşı karşıya gelecek. Bu sezon belki de izlemesi en keyifli takım olan ve Şampiyonlar Ligi’nin geçtiğimiz sezonki finalisti aynı zamanda bu sezonki en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan İnter’i izlemek her zaman büyük bir zevk. Karşılarında ise bu turnuvanın gediklisi ve Simeone’nin savunma futbolu genlerine işlemiş bir Atletico Madrid var. Atletico bu sefer savunma yapan taraf değil 1–0’ın rövanşında turu arayan takım olacak. Sadece bunun için bile gecenizi bu maça ayırabilirsiniz.

14.03.2024 Perşembe

Fenerbahçe vs U.S Gilloise / 20:45 / EXXEN

Avrupa’da yoluna devam eden tek temsilcimiz Fenerbahçe Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında kendi sahasında Belçika ekiplerinden U.S Gilloise’yi ağırlayacak. 3–0’lık avantaj sonrası turun anahtarını cebine koyan Fenerbahçe kendi sahasında da rakibini yenerek adını çeyrek finale yazdırmaya çalışacak. İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton ile sahipleri ortak olan ve bu sene yaptıkları çıkış ile Belçika liginin lideri, konumunda bulunan U.S Gilloise’nin Fenerbahçe’ye sıkıntı çıkarması muhtemel. 

Leverkusen vs Karabağ / 23:00 / EXXEN

Sezonun en belki de en flash takımı konumunda bulunan Leverkusen dost ülke Azerbaycan’ın temsilcisi Karabağ karşısında UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında 2–0 geriye düşmesine rağmen deplasmanda 2–2’lik skoru koparmayı başarmıştı. Hiç kimsenin Karabağ’a şans vermemesine rağmen turun ilk maçında özellikle ilk yarıda bu sezon hiç mağlup olmayan Leverkusen’i domine etmesi epeyce takdir edilesi bir durumdu. Leverkusen’in serisine son verememelerine rağmen Karabağ’ın deplasmanda nasıl bir oyun sergileyeceği merak edilesi. 

15.03.2024 Cuma

Empoli vs Bologna / 22:45 / S Sport Plus, Tivibu Spor 2

Cuma günü dikkate değer pek maç olmasa da Thiago Motta’nın Bolognası bu boşluğu tek başına doldurabilecek kapasitede. Genç ve gelecek vadeden teknik direktörler listesinde hızla yukarılara tırmanan İtalyan Hoca’nın takımını izlememiş olanınız varsa çok şey kaybediyorsunuz. Cuma gününüzü bu maça gönül rahatlığıyla ayırabilirsiniz.

16.03.2024 Cumartesi

Bandırmaspor vs Eyüpspor / 13.30 / TRT Spor

Trendyol 1. Lig’de üst sıraları yakından ilgilendiren mücadelede Hüseyin Eroğlu’nun Bandırmasporuyla Arda Turan’ın Eyüpsporu karşı karşıya gelecek. İki farklı taktiksel bakış açısına sahip Türk teknik direktörün karşılaşacağı mücadele özellikle alt lig maçları izlemeyi sevenler için iyi bir alternatif olabilir.

MKE Ankaragücü vs Başakşehir / 16:00 / Bein Sports

Spor Toto Süper Lig’de pozitif futbol oynamaya çalışan iki takım Emre Belözoğlu’nun Ankaragücü ve Çağdaş Atan’ın Başakşehir’i karşı karşıya gelecek. Özellikle Emre Belözoğlu’nun eski takımına karşı mücadele edecek olması ve iki takımın da farklı hedefleri olması bu maçı izlenir kılacaktır.

Beşiktaş vs Antalyaspor / 20:30 / Bein Sports 1

Spor Toto Süper Lig’de Cumartesi günü Beşiktaş ve Antalyaspor karşı karşıya gelecek. Yine Sergen Yalçın’ın eski takımına karşı mücadele edeceği maçta taktiksel açıdan birbirinden tamamen farklı ,ki hocanın hamlelerini izlemek keyifli olacaktır. 

17.03.2024 Pazar

West Ham vs Aston Villa / 17:00 / ?

İngiltere Premier Lig’de göze hoş gelen futbol oynamaya çalışan ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren iki takım West Ham United ve Aston Villa karşı karşıya gelecek. Tam bir hoca düellosu ve taktiksel savaşa sahne olacak bu maçı okurlarıma ciddi şekilde öneriyorum.

Man United vs Liverpool / 18:30 / Tivibu Spor 2

İngiltere FA Cup Çeyrek Finalinde köklü iki takım Manchester United ve Liverpool derbide karı karşıya gelecek. Sakat oyuncularının dönmesiyle olumlu yönde ivmelenen ve Şampiyonluğa oynayan Liverpool, Premier Lig’in üst sıralarından uzaklaşan ve gözünü alternatif kupalara çeviren United ile karşı karşıya. Ten Hag’ın ve Manchester United’ın kazanabilecekleri tek kupa gözüyle baktıkları FA Cup için bu maça dört elle asılmaları sürpriz olmaz. Keyifli maç olur.

Trabzonspor vs Fenerbahçe / 20:30 / Bein Sports 1

Trabzonspor ve Fenerbahçe akşam seansında derbide karşı karşıya gelecek. 3.’lük için iddiasını koruyan Trabzonspor ve Şampiyonluk şansını devam ettirmek için kazanmak zorunda olan bir Fenerbahçe. Zevkli bir mücadele olacağı neredeyse kesin. Bu maça zamanınızı ayırmanız iyi bir tavsiye olacaktır.

Yazan: Uğurcan Kanca

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.