Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Montaj videolar, yalan haber ve kumpaslar: Siyasal iletişimin sınırı ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yüklü miktarda para saydığı görüntüler, halen gündemin en sıcak konularından. CHP İl Başkanlığı, görüntülerin ardından videoların 9 Aralık 2019’da kaydedildiği ve partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğu, görüntülerin aynı zamanda mal sahibinin avukatının bürosundan olduğu belirtildi.

Kısa sürede viral olan bu videolar akıllara şu soruyu getirdi: Seçimlere sayılı günler kalmışken yine montajlı videolar ve dezenformasyon içeren haberler mi izleyeceğiz?

NewsLabTurkey Direktörü Sarphan Uzunoğlu ile siyasal iletişimin sınırının nerede başlayıp, nerede biteceğini konuştuk.

Medyascope muhabirleri Özge Elvan İstanbul-Beyoğlu’ndan, Cenk Narin Gaziosmanpaşa’dan, Cansu Timur Ankara-Çankaya’dan ve Murat Türsan ise Balıkesir’den izlenimlerini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.