Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Dolardaki son artışın perde arkası ve Şimşek’in çıkışının şifreleri

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, TL’deki değer kaybıyla, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tepkisini ele aldı.

TL’nin 11 Mart’ta yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle dolar 32, sterlin 41, euro ise 35 TL’yi aştı. Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tepkisiyle ilgili şöyle dedi:

“Bunun görünür bir gerekçesi yoktu. Örneğin, Türkiye’nin dış ilişkilerinde, özellikle ABD ile bir çatışma ortamı yoktu. Aksine, Vaşington’da Amerikalı karşıtı Antony Blinken ile ortak açıklama yapan Fidan, ABD’yle yeni bir sayfa açma imkânı bulunduğunu söylemişti. Papa Francis, Ukrayna’yı Rusya’yla masaya oturmaya çağırırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın barış görüşmeleri davetini adres gösteriyordu.”

Yetkin, sermaye çevrelerinin TL’deki hızlı değer kaybının nedenini “Erdoğan seçimden sonra Şimşek’i görevden alacak” söylentisine bağladığını vurguladı.

Ayrıca Yetkin, Şimşek’in “seçimsiz uzun dönem” sözlerinin TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın, Erdoğan’a bir kez daha cumhurbaşkanı seçimine girmesi için Meclis kararıyla erken seçim formülü açıklamasıyla örtüşmediğini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.