Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatı duyurdu: “Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı dayatma uygulanıyor”

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından Demirtaş Savunma Grubu imzalı bir yazı paylaştı. Yazıda, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş ile Edirne cezaevine görüş için geldik ancak kendisi söz konusu onur kırıcı arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmamıştı” açıklaması yer aldı.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi’ne gittiğini ancak Demirtaş’ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu. Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş’tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini söyledi.

“Aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacak”

Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi’nde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.