Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“CHP’de para sayma” soruşturması: Görüntülerdeki üç isim ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada “CHP’deki para sayma” görüntülerinin paylaşılmasının ardından başlattığı soruşturma kapsamında üç isim ifadeye çağrıldı.

Sosyal medya platformu X’te bazı kullanıcıların “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” şeklindeki görüntüleri paylaşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

TRT Haber’in haberine göre Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın basın danışmanı Can Poyraz, soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Ne oldu?

Sosyal medya platformu X’ten “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” denilerek bir görüntü paylaşıldı.

Nedim Şener, aynı kamera kaydını paylaşıp “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’in sayımı dört saat süren ve nereden geldiği, nereye gittiği meçhul paralarla ilgili İmamoğlu, Fatih Keleş suskun, avukatlık bürosu suskun” dedi.

Daha sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama yayımlandı.

2019 yılına ait olduğu söylenen görüntülerin yayılmasının “CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olumsuz algı yaratma çabası” olduğu ifade edilen açıklamada, görüntülerin çekildiği yerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisi olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bugün bazı medya kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerle ilgili açıklamamız.

Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019’dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019’u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019’dur.

4,5 yıl sonra servis edilen görüntülerin amacı kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olumsuz algı yaratma çabasıdır. Hele hele 4,5 yıl önceki olayı, 4 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP Kurultayı ile ilişkilendirmek eşyanın tabiatına aykırıdır.

Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisidir. Bu görüntülerin söz konusu avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı alenidir. Görüntüler kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Ayrıca kişisel verilerin korunmasına muhalefet edilmiştir. Bu vesile ile hem söz konusu avukat hem de bu görüntüleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kaldı ki görüntülerde mal sahibi kişi de görülmektedir. Avukat, daha önce de bu görüntüleri, bir suç unsuruymuş gibi bazı CHP İstanbul İl yöneticilerine göstererek şantaj yapmak istemiş ama karşılık alamamıştır.

Görüntülerdeki kişilerden eski il başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş, CHP Genel Merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı arasında binanın, satın alma sürecini koordine eden kişilerdir.

Ayrıca İl Binası’nın satın alınması konusunda, 2019 yılı yazında ‘Bir Tuğla da Sen koy’ isminde bağış kampanyası yapılmıştır. Söz konusu bağış kampanyasının reklam filmi açık kaynaklardan görülebilir. Görüntüler, 9 Aralık 2019 tarihinde mal sahibine kaparo ödenmesine ilişkindir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.