Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Demir akciğerli adam” olarak tanınan Paul Alexander 78 yaşında hayatını kaybetti

Henüz altı yaşındayken çocuk felci geçiren ve “demir akciğerli adam” olarak tanınan Paul Alexander, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Küçük yaşlarda çocuk felci geçiren ve ömrünün büyük bir bölümünü demir bir silindirin içinde geçiren, bu yüzden de “demir akciğerli adam” lakabıyla tanınan Paul Alexander, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Paul Alexander, 1952’de altı yaşındayken çocuk felci geçirdi ve boynundan aşağısı felç oldu.

Alexander, geçirdiği çocuk felci nedeniyle kendi başına nefes alamadığı için ömrünün büyük bir kısmını demir bir silindirin içinde geçirdi.

Ömrünün büyük bir kısmını demir bir silindirin içinde geçirmesine rağmen Alexander hukuk okudu, avukatlık yaptı ve bir anı kitabı yayımladı.

Alexander’ın konulduğu demir silindir nefes almasına yardımcı oluyordu. Demir silindirin içinde geçirdiği uzun yılların ardından Alexander, kend başına nefes alabilmeyi tekrardan öğrendi. Bu sebeple kısa süre de olsa demir silindirden ayrılabiliyordu.

Sağlık teknolojilerindeki gelişmelerden sonra 1960’larda demir silindir yerine vantilatörler kullanılmaya başladı. Ancak Alexander, “demir silindire çok alıştığı” için yeni teknolojiyi kullanmayı reddetti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.