Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EŞİK: “Türkiye’de son iki günde 5 kadın katledildi”

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Türkiye’de son iki günde beş kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada “Katilleri iyi hal, haksız tahrik indirimi ve örtülü aflarla ödüllendirmekten vazgeçin” denildi.

EŞİK, X hesabındaki paylaşımda Türkiye’de son iki günde beş kadının erkekler tarafından katledildiğini açıkladı. Açıklamada “Türkiye’de son iki günde beş kadın erkekler tarafından katledildi, üç kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Katledilen Antika Ayer ve Zahide Yurtkal eşleri hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı” denildi.

Açıklamada 6284 sayılı kanunun uygulanması halinde öldürülen kadınların hayatta olabileceği belirtildi ve şöyle denildi:

“Kadınlara karşı işlenen suçlarda cezasızlık politikaları ve yasaların etkin şekilde uygulanmaması katilleri cesaretlendiriyor. Yasaları etkin şekilde uygulayın, katilleri iyi hal, haksız tahrik indirimi ve örtülü aflarla ödüllendirmekten vazgeçin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.