Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanlığı’na: “2 metronun parasını bizden kestiler, İBB’nin taşeronu durumuna düştüler, bu da size kapak olsun”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, aynı anda 10 metro inşaatı yürüttüklerini belirterek, “Bakanlıkça yapılan, ancak bütçeleri maliye payımızdan kesilen iki metroyu da düşündüğümüzde, aslında toplam 12 metro hattının inşaatını gerçekleştirmiş olduk” dedi. İmamoğlu parayı peşin almayı kendine marifet sayan bakanlığın, İBB’nin taşeronu durumuna geldiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10 x 10 = 100 Büyük Proje” toplantılarının beşincisini “Ulaşılabilir İstanbul için tam yol ileri” başlığıyla Şişli’de gerçekleştirdi.

Aynı anda 10 metro inşaatı yürüttüklerini belirten İmamoğlu, “Aynı anda 10 metro inşaatı yürütmenin yanı sıra, bakanlıkça yapılan, ancak bütçeleri maliye payımızdan kesilen iki metroyu da düşündüğümüzde, aslında toplam 12 metro hattının inşaatını gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

Bakanlığa kapak olsun

Kendi dönemlerinde tamamladıkları hatla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını söyleyen İmamoğlu, “Beş yıldan kısa bir sürede, 65 kilometre raylı sistem hattı ve tüm İstanbulluların erişebileceği tam 62 istasyonla, tarihi bir rekora imza atmış olacağız. Bu, beş yıllık süreçte Ekrem İmamoğlu’nun metro karnesidir. Bu da yerel yönetim tarihinde bir rekordur” dedi.

İmamoğlu, “Bir nevi parayı peşin almayı kendine marifet sayan, İBB’nin taşeronu durumuna gelen bakanlık. Buradan onun altını çizeyim. Bu da bakanlığa kapak olsun” ifadelerini kullandı.

“Kötülükçü akıllara dayanıklıyız”

UKOME’nin yapısının değiştirilmesini eleştiren İmamoğlu, “Öyle hiçbir iş, bizim karşımızda bu başarıyı elde edemez. Kötülükçü akıllara dayanıklıyız Allah’a şükür” dedi.

İstanbul’a yeni 2 bin 918 taksi kazandırdıklarını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul Otogarı’nı da unutmuşlardı; biz ayağa kaldırdık. Kadınları unutmuşlardı; Anne-Kart uygulamasıyla ihtiyacı doğru tespit ettik ve en doğru şekilde çözüm ürettik” diye konuştu.

Erdoğan’a imza tepkisi

“Tarihimizin en çok ve en hızlı metro yapan ekibi olduk” diyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metro kredisi için atacağı imzayı, kendilerinin atacağı farka göre geri çekebileceğini söyledi:

“2022 Temmuz ayından beri, 3 milyon insana hizmeti engelliyor. Biliyorsunuz 2022 yılının temmuz ayından bu yana, hattın Cumhurbaşkanlığı Kamu Yatırım Programı’na alınması için dört defa başvurmamıza rağmen gerekli imza atılmadı. Tek bir imza. Göreceksiniz, hiçbir işimizin önünde duramayacaklar.”

“Bunlar film çevirme işini iyi biliyorlar”

Özel halk otobüslerini İETT çatısı altında birleştirerek, birbiriyle yarışan dağınık ve düzensiz otobüs taşımacılığını disiplin altına aldıklarını söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Otobüslerle ilgili çevrilen filmleri de biliyorsunuz. Valilik izinli bir film. Öyle bir izin ki, tüm İstanbul’da geçerli. Ajansın parasını, iznini veren belli. Bakın tek bir ses yok. Bunlar, film çevirme işini iyi biliyorlar. Geçmişte de İBB bütçesinden birtakım dizileri fonladıkları için, prodüksiyon ekipleri donanımlı. Hiç merak etmeyin, 31 Mart’tan sonra bildikleri işi yapmaya devam edecekler.”

Bayrampaşa’da “İyilik İstasyonu” açıldı

İmamoğlu daha sonra Bayrampaşa’da açılan “İstanbul Vakfı İyilik İstasyonu”nu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte kamuoyuna tanıttı.

İyilik İstasyonu’nun, Askıda Fatura gibi bir “iyilik hareketi” olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Kentimiz adına, bu ve buna benzer saygın işlerin, huzurlu işlerin, birbirini iyi hissettiren işlerin devamını diliyorum. İstanbul’un bütün kurum, kuruluşlarını, hemşehrilerimizi İyilik İstasyonu’na davet ediyorum” dedi.

İyilik İstasyonu’nu tanıtan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Ekonomik açıdan büyük zorluklar çektiğimiz bir gerçek. Ne yazık ki yeni değil bu. Uzun zamandır, 7-8 yıldır, ülkemizin aşama aşama kötü bir ekonomik sürece doğru yürüdüğünü yaşadık. Dünyanın farklı konularla ilgili sıkıntılar çektiği bir 7-8 yıl içerisinde, iddiayla ifade ediyorum, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntının en az yüzde 80-85’i kötü ekonomi yönetiminden kaynaklı.”

Kurum, Kasımpaşa Spor Kulübü’nü ziyaret etti

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum da Kasımpaşa Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Kasımpaşa’nın kuruluşunun Milli Mücadele dönemine dayandığını vurgulan Kurum, “Kasımpaşa’nın bu başarılı serüveninin kaynağı da bu köklü tarihinden gelmektedir. 1948’de gerçekleştirilen Dünya Olimpiyatları’nda, Olimpiyat Şampiyonu olan güreşçilerimiz Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav ve Ahmet Kireççi’nin başarılarından dolayı Kasımpaşa Spor Kulübümüz, Türkiye’de armasında Ay-Yıldız taşıyan ikinci Türk takımı olmuştur” dedi.

İstanbul’da yeni futbolcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Kurum “Başarılarıyla anılacak kulüplerimizin sayısını artırmak için çalışacağız. Bu anlayışla İstanbul’daki yatırımları yapacağız. Olimpik şehir İstanbul için ‘hedef 2036’ diyeceğiz. Burada Avrupa şampiyonaları düzenlenecek” diye konuştu.

Kurum daha sonra Bağcılar’da düzenlenen Gümüşhaneliler ile İftar Sofrası programına katıldı.

Konuşmasında İstanbul’a hizmet için yola çıktıklarını vurgulayan Kurum, “İstanbul’un 39 ilçesinde, 964 mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız. Milletimizin derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz” dedi.

Mevcut yönetimin İstanbul’un kaynaklarını İstanbul için harcamadığını iddia eden Kurum, “Biz hazırız, İstanbul’u depreme hazırlayacağız. Birileri gereksiz görse de 650 bin konutu yapacağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. İstanbul’da ulaşım çile haline geldi. Vatandaşımızın huzurla seyahat ettiği bir İstanbul haline getireceğiz. İlk 5 yılda metro hattımızı iki katına çıkartarak 650 kilometreye çıkartacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.