Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BKT EuroCup: Hapoel Shlomo Tel Aviv’i deplasmanda 94-89 geçen Beşiktaş Emlakjet yarı finalde

BKT EuroCup çeyrek final mücadelesinde Hapoel Shlomo Tel Aviv’i 94-89’luk skorla mağlup eden Beşiktaş Emlakjet yarı finale yükseldi. Üç maçlık seri üzerinden oynanacak yarı finalde siyah-beyazlıların rakibi Fransız ekibi Mincidelice JL Bourg en Bresse oldu. 

BKT EuroCup’ta tek maç üzerinden oynanan çeyrek final mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet İsrail ekibi Hapoel Shlomo Tel Aviv’e konuk oldu. Karşılaşma İsrail’in Filistin saldırıları nedeniyle Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta oynandı. İlk yarıyı 18 sayı geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda geri dönmeyi başaran siyah-beyazlılar, 94-89’luk skorla galip gelerek adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Beşiktaş Emlakjet’in yarı finaldeki rakibi ise Fransız temsilcisi Mincidelice JL Bourg en Bresse oldu. Üç maç üzerinden oynanacak yarı finalde normal sezonu daha iyi dereceyle bitirmesi sebebi ile ev sahibi avantajı Fransız ekibinde olacak.

Karşılaşmanın dengeli geçen ilk bölümünün ardından, ilk çeyreğin son bölümünde Will Cummings ile etkili olan Hapoel Shlomo Tel Aviv, periyodu 25-15 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte de iyi oyununu sürdüren İsrail ekibi, Bar Timor ve Jaylen Hoard’ın sayıları ile ilk 3 dakikayı 34-20 üstün geçti. İlk yarının son bölümünde de Will Cummings’in skorer oyunu ile farkı daha da açan Hapoel Shlomo Tel Aviv, temsilcimiz karşısında soyunma odasına 57-39 önde gitti.

İkinci yarıya ise fırtına gibi bir başlangıç yapan Beşiktaş Emlakjet, 3 dakika içerisinde Jonah Matthews ve Matt Mitchell’ın üst üste üçlükleri ile 14-1’lik seri yakaladı ve farkı 5 sayıya kadar indirdi. Will Cummings’in üst üste 8 sayısı ile Hapoel Shlomo Tel Aviv, farkı tekrar çift hanelere çıkarsa da, çeyreğin son bölümünde Jonah Matthews’ün sayıları ile siyah-beyazlılar farkı tek hanede tutmayı başardı. Son çeyreğe 76-68 İsrail ekibinin üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise dış atışlarla etkili olan Beşiktaş Emlakjet, karşılaşmanın bitimine 7:47 kala 82-81’lik skorla öne geçti. İlerleyen bölümde de dış atış isabetlerini bulmaya devam eden siyah-beyazlılar, bitime 3:42 kala 92-88’lik üstünlük yakaladı. Karşılaşmanın son bölümünde de rakibinin yalnızca 1 sayı üretmesine izin veren Beşiktaş Emlakjet, 94-89’luk skorla galip ayrıldı.

Hapoel Shlomo Tel Aviv’de Will Cummings 28 sayı ve 5 ribaund, Jaylen Hoard 16 sayı ve 9 ribaund, Tomer Gimat 13 sayı ve 5 ribaund ve Bar Timor da 13 sayı ve 5 asist kaydetti. Beşiktaş Emlakjet’te ise Jonah Matthews 28 sayı ve 5 asist, Matthew Mitchell 22 sayı ve 6 ribaund, Derek Needham 14 sayı ve 5 asist ve Angel Delgado da 11 sayı ve 12 ribaund kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
25-15
2P: 32-24
3P: 19-29
4P: 13-26

Karşılaşmanın özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.