Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’daki “Kürt Konferansı” iktidar, muhalefet ve Leyla Zana’yı bir araya getiriyor

Diyarbakır’da, İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından düzenlenecek, “Kürt Barış Konferansı”nda, iktidar ve muhalefet vekilleri, sekiz yıldır siyasetten uzak olan eski milletvekili Leyla Zana ile bir araya gelecek.

İHD, Diyarbakır’da, 16-17 Mart tarihlerinde, “Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansı” düzenliyor. Konferansta, çok sayıda siyasetçi ve akademisyen konuşmacı olarak katılacak.

İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz’ın yapacağı açılış konuşmalarından sonra, “Dünyada Çatışma Çözümü ve Barış Süreçleri Deneyimleri” başlıklı ilk oturum yapılacak.

Moderatörlüğünü Siyer Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi SAMER Koordinatörü Yüksel Genç yapacak. Sinn Féin Partisi Milletvekili Franncie Molloy, Avrupa’daki Filistinli Topluluklar ve Örgütler Birliği Başkanı George Rashmawi, Demokrasi, Barış ve Alternatif Politikalar Araştırma Derneği’nden (DEMOS) Dr. Ferda Fahrioğlu Akın konuşmacı olacak.

Konferansın, “Ortadoğu’da Barış ve Kürt Meselesinin Demokratik Çözümü” başlıklı ikinci oturumunda Hewler (Erbil) Üniversitesi’nden Doç. Dr. Arzu Yılmaz ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar konuşacak.

“Cumhuriyetin 2’nci Yüzyılında Türkiye’de Yeni Bir Barış Süreci Mümkün mü?” başlıklı üçüncü oturumda ise sürpriz bir isim konuşacak. Diyarbakır’da yaşayan ve sekiz yıldır siyasetten uzak olan eski Milletvekili Leyla Zana, moderatörlüğünü Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz’ın yapacağı oturumda gazeteci Ali Bayramoğlu le birlikte konuşacak.


Diyarbakır’da yapılacak konferansın 17 Mart Pazar günkü, “Sivil Toplumun Barışın İnşasında Rolü” oturumunda ise, Nadire Mater’in moderatörlüğünde, Hafıza Merkezi’nden Murat Çelikkan ile Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses yer alacak.


“Kadınların Barışın İnşasındaki Rolü” başlıklı oturumda ise İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin moderatörlük yapacak. Bu oturumda, Hak İnisiyatifi Derneği’nden Fatma Bostan Ünsal ile Kadın Akademisi’nden Figen Aras konuşmacı olacak.
Diyarbakır’da konferansın son oturumunda ise moderatörlüğü Diyarbakır Barosu eski başkanı Ahmet Özmen yapacak.

“Siyaset Erki ve Barış” başlıklı oturumda, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu konuşmacı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.