Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanlığı’na “araçsız metro” tepkisi: “Sanki millet koşarak gidecek”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı metroları İBB’ye araçsız olarak teslim ettiğini söyledi. İmamoğlu, “Resmî Gazete’de yayınlanmış, diyor ki, ‘Araçlarını da bakanlık alacak.’ Bize metroyu araçsız teslim ediyor. Sanki millet, tünelden böyle koşarak gidecek ya da birinin saydığı gibi bir, iki, üç diye kilometreleri sayarak gidecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Ümraniye’de konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İBB’ye teslim ettiği metrolara ilişkin konuşan İmamoğlu, Resmî Gazete’de yayımlanmış olmasına rağmen bakanlığın metroları araçsız teslim ettiğini söyledi.

İmamoğlu, “Resmî Gazete’de yayımlanmış, diyor ki, ‘Araçlarını da bakanlık alacak.’ Bize metroyu araçsız teslim ediyor. Sanki millet, tünelden böyle koşarak gidecek ya da birinin saydığı gibi bir, iki, üç diye kilometreleri sayarak gidecek” diye konuştu.

“Türkiye’nin en icraatçı beş yılını yaptık”

Kendi İBB yönetimine ilişkin “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en icraatçı, en kalkınmacı, en üretken 5 yılını yaptığımızı iddia ediyorum” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu kadar net. Onun için çatlıyor karşımızdaki hükümetin yetkilileri. Bizim 5 yılda yaptığımız işleri, -farkında mısınız- 25 yıllarıyla kıyaslıyorlar. Çünkü biz, onların 25 yılıyla kıyaslanacak 5 yılda güzel işler yaptık.

Karşımızda devasa bir orantısız güç var. Ama biz, sabırla yolumuza devam ediyoruz. Çünkü, ben hep şöyle baktım. Bazı insanların kalbini buz kaplamış olabilir. Size sert bakıyor olabilir. Sizi affetmeyecek derecede aldanmış, kalbini karalar bağlamış, üstünü de buz kaplamış olabilir.

Ben asla o insanın kalbini elime çekici, hurcu alıp, o buzu kırmaya kalkmam. Yavaş yavaş, iyi dile, güzel davranışla o buzu eritecek kadar sabır var yüreğimde Allah’a şükür. O buzu eritiriz ve bütün kötülükleri devre dışı bırakırız.”

“Ülkemizin bekasını gerçekten önemsiyorlarsa sağlık sorununu hasıraltı etmesinler”

“Tıp Bayramı” nedeniyle sağlık teşkilatına dair de konuşan İmamoğlu, “Her gün görüyoruz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerini duyuyoruz. Bu beni çok derinden üzüyor” dedi.

Sağlık sorununda yaşanan şiddetin büyük bir sorun olduğunu söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bu konudaki tedbirlerin alınması, bu konuda bir çözüm üretilmesi özellikle merkezi idarenin, hükümetin gerekli yasal düzenlemelerle hekimlerimizin güvenliğini özellikle can güvenliğini sağlama çağrısında buradan bulunmak istiyorum. Ülkemizin bekasını gerçekten önemsiyorlarsa sağlık gibi en önemli beka sorununu da daha fazla hasıraltı etmesinler.”

“Biz bu kadar mafyanın arasında nasıl kaldık”

Madde bağımlılığına ilişkin konuşan İmamoğlu, bu işle uğraşanların ortalıkta kol gezdiğini söyleyerek şunları dedi:

“Bir dönem bu işle hayatını geçiren insanlar ortalıkta kol geziyor. Şimdi de her gün birisi yakalanıyorken alkışlanıyorlar. Ben açıkçası söyleyeyim. Yani insan şuna üzülüyor Allah Allah diyorsun. Ya biz bu kadar, bu kadar mafyanın veya bu işle uğraşanın arasında nasıl kaldık? Bunlar ne zaman yerleşti?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.