Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli oldu: Dortmund’dan rahat galibiyet – “Bölüm Sonu Canavarı” Atletico Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi. Borussia Dortmund, sahasında PSV Eindhoven’ı 1-0 mağlup ederken; Atletico Madrid ise seri penaltı vuruşlarının ardından Inter engelini geçti. Devler Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu.

Dortmund’dan rahat galibiyet

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi. 1-1 beraberlikle sona eren maçın rövanşında Borussia Dortmund ile PSV Eindhoven kozlarını paylaştı. 

Borussia Dortmund, maça çok hızlı başladı. Ev sahibi, henüz 3. dakikada Manchester United’dan kiraladığı Jadon Sancho’nun golüyle öne geçti. 

Soyunma odasına geride giden PSV Eindhoven, ikinci yarıda daha baskılı olan taraftı. Ancak konuk ekip istediği fırsatları bulmakta zorlandı. Maçın skorunu ise Marco Reus belirledi. 90+4. dakikada PSV savunmasının hatasını iyi değerlendiren Reus, meşin yuvarlağı filelere yolladı.

PSV Eindhoven engelini Jadon Sancho ve Marco Reus’un golleriyle aşan Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Nefesleri kesen maçta zafer Atletico Madrid’in

Gecenin merakla beklenen maçında Atletico Madrid ile Inter, Metropolitano’nun ev sahipliğinde kozlarını paylaştı.

Sahasında oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan Inter, Atletico Madrid deplasmanında öne geçen taraf oldu. Konuk ekip, Federico Dimarco’nun 33. dakikada kaydettiği golle avantajı kaptı. Ancak Atletico Madrid, bu gole çok hızlı yanıt verdi. Maçın yıldızlarından Antonie Griezmann, 35. dakikada fileleri sarsarak skorda dengeyi sağladı.

İkinci yarı ise nefesleri kesti. Memphis Depay’ın 79. dakikada oyuna girmesiyle sayısız fırsat yakalayan Atletico Madrid, aradığı golü bitime üç dakika kala buldu. Depay, 87. dakikada harika bir gole imza atarak maçı uzatma devrelerine taşıdı.

Nefesleri kesen uzatma devrelerinde gol sesi çıkmadı. Eşleşmede tur atlayan ekibi seri penaltı vuruşları belirledi. Atletico Madrid, Inter’e penaltı vuruşlarının ardından üstünlük kurarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler:

Barcelona
Bayern Münih
PSG
Dortmund
Atletico Madrid
Real Madrid
Manchester City
Arsenal 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.