Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden Refah’a miting engeli: Elazığ’da Cumhuriyet Meydanı, “miting alanı olmadığı” gerekçesiyle partiye verilmedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla Elazığ’da düzenlenmesi planlanan miting, valilik engeliyle karşı karşıya kaldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting yaptığı Cumhuriyet Meydanı, “miting alanı olmadığı” gerekçesiyle Yeniden Refah’a verilmedi.

Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan resmi başvuru, 11 Mart Pazartesi günü seçim kuruluna yazılı dilekçe ile iletilmişti.

Talebin Valilik tarafından reddi üzerine Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından yapılan açıklamada, planlanan mitingin halkın iradesine saygısızlık olarak görüldüğü ve Elâzığ halkının vicdanına bırakıldığı ifade edildi.

Av. Karakuş’un açıklamasında, AK Parti’nin aynı alanda siyasi bir miting düzenlemesinin ardından, Yeniden Refah Partisi’nin de benzer bir etkinlik için bu alanı talep etmesinin doğal bir durum olduğu vurgulandı. Karakuş, “Yapılan uygulama devletin eşitlik ve adalet olma vasıflarına gölge düşürmüştür. Devlet, vatandaşlarına olduğu gibi siyasi partilere de eşit ve adil davranmak durumundadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrımcı tutumun, halkın devlete ve kurumlara olan inancını sarsabileceği uyarısında bulunuldu. Av. Karakuş, alınan kararın Belediye Başkan adayı Faruk Septioğlu‘na, Genel Başkan Fatih Erbakan’a ve Elazığ halkının iradesine saygısızlık teşkil ettiğini belirterek, devletin tarafsızlığını yitirmemesi gerektiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.