Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi: Fenerbahçe çeyrek finalde – Karabağ son dakika golü ile elendi

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi. Fenerbahçe, sahasında Union SG’ye 1-0 mağlup olmasına rağmen Konferans Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırdı. Azerbaycan temsilcisi Karabağ ise son 5 dakikada yediği 2 golle Bayer Leverkusen’e elendi ve Avrupa Ligi’ne veda etti.

Fenerbahçe çeyrek finalde

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi. Temsilcimiz Fenerbahçe, 3-0 kazandığı maçın rövanşında, Union SG ile sahasında kozlarını paylaştı.

İlk maçın skor avantajıyla Ülker Stadyumu’na çıkan Fenerbahçe, düşük tempoda maç geçirdi. Union SG’ye net fırsatlar tanımayan temsilcimiz, ilk yarıyı golsüz eşitlikle kapattı.

İkinci yarıda baskısını artıran Belçika temsilcisi, 68. dakikada Mathias Rasmussen’in golüyle öne geçti. Maçın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı.

Fenerbahçe, sahasında Union SG’ye 1-0 mağlup olmasına rağmen adını çeyrek finale yazdırdı. 

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi turnuvalarının üçünde de çeyrek finale kalan dördüncü takım oldu.

Fenerbahçe
Marsilya
PSV
Roma

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki 12 maçlık iç saha yenilmezlik serisi Union Saint-Gilloise karşısındaki 1-0’lık yenilgiyle sona erdi (11G 1B).

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar:

Aston Villa (İngiltere)
Fiorentina (İtalya)
PAOK  (Yunanistan)
Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)
Lille (Fransa)
Club Brugge (Belçika)
Olympiakos (Yunanistan)

Karabağ son dakika golü ile kaybetti

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu heyecanı sona erdi. 2-2’nin rövanşında Karabağ, Bayer Leverkusen deplasmanına konuk oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte harika işlere imza atan Karabağ, 58. dakikada Abdellah Zoubir’in golüyle öne geçti. Maçın kırılma anı ise 63. dakikada Elvin Caferkuliyev’in kırmızı kart görerek oyundan atılması oldu. Karabağ, 67. dakikada Juninho ile 2-0 öne geçse de güçlü rakibine daha fazla direnemedi.

Maçın büyük bölümünü bir kişi eksik oynayan Karabağ, 72. dakikada Frimpong’un golüne engel olamadı. Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran Bayer Leverkusen, tarihi bir geri dönüşe imza attı. Patrick Schick, 90+3 ve 90+7. dakikalarda kaydettiği iki golle takımını galibiyete taşıdı.

Bayer Leverkusen, Karabağ’ı 3-2 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. Leverkusen’in yenilmezlik serisi ise 37 maça çıktı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen takımlar:

Atalanta (İtalya)
Benfica (Portekiz)
Bayer Leverkusen (Almanya)
Liverpool (İngiltere)
Marsilya (Fransa)
Roma (İtalya)
West Ham United (İngiltere)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.