Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı açılışına katıldı: 15 gün ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy-Samandıra Metro Hattı açılışına katıldı. İmamoğlu, çocuklarla birlikte açtığı hattın, 15 gün ücretsiz olacağını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı, Çekmeköy-Samandıra 1. Etap Açılışı’na katıldı. İmamoğlu, hattın 15 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

Konuşması sırasında kendisine Kuranıkerim gösteren bir kadına seslenen İmamoğlu, “Belli ki aldatılmış bir ablamız. Elinde Kuranıkerim ile iftira atmak günahların en büyüğü. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuranıkerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin” diye konuştu.

“Beş yılda çıldırdılar”

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un 8 kilometreyi 8 adımla göstermesi hakkında konuşan İmamoğlu, “Geldiğimizde İBB’nin metro bütçesi iflas etmişti. Metro finansmanını beceremedikleri için durduranlar 65 kilometreyi 8 kilometre gibi gösteriyorlar. O zaman da çaldığımızı söylediler ve o yalana aldananlar buna inandı ama milletin çoğu inanmadı. O utanç madalyası onların boynundan inmeyecek. 18 günde deli etmiştim, beş yılda çıldırdılar” dedi.

“Gerçeğin tamamını söylemiyorlar”

İmamoğlu, AKP döneminde başlatılan pek çok projenin daha sonra durduğunu dile getirdi, “Bitirdiğimiz bütün projeleri ‘Biz başlattık’ diyorlar. Gerçeğin tamamını söylemiyorlar. ‘Doğru biz başlattık, ama kısa süre sonra hepsinin kapısına kilit vurduk’ diyemiyorlar. Biz göreve gelene kadar metrolarda çalışma varmış gibi izlenim vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“Ekrem Başkan ile ne kadar övünsek az”

Yerel seçimlere kısa bir zaman kala en kritik il olan İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na sahada eşlik eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılışta konuştu.

Özel, “Birileri İstanbul’a hayran olduklarını, hizmetkâr olduklarını, hizmet etmeye geldiklerini söyleyip, görevlerinden sonra ‘Biz bu kente ihanet ettik, bunda benim de suçum var’ demişken; o birilerinin 25 yılda İstanbul’a yaptıklarının neredeyse o kadarından fazlasını beş yılda İstanbul’a yapan Ekrem Başkanımızla ne kadar övünsek azdır” dedi.

Özel, CHP döneminde açılan kreşlere değindi, “Ekrem Başkan, İstanbul’da tam 100 tane ve Türkiye’de CHP’li belediyeler 300 tane kreş yaparak kazandırdılar. Şimdi anneler, güvenerek çocuklarını bırakacakları kreşlere sahipler. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a öğrenciler geliyor. Barınma sorunu var. Türkiye’de yüzde 24 öğrenciye yurt verilebiliyor. İstanbul’da rakam çok daha aşağılarda, yüzde 10’larda. Yani devlet öğrenciyi buraya yolluyor ama barınma sorununu çözmüyor” diye konuştu.

İstanbul Valiliği, Kuranıkerim gösteren kişiyle ilgili açıklama yaptı

İstanbul Valiliği, İmamoğlu’na konuşması sırasında Kuranıkerim gösteren kişiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

“Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde:

(B.K) adlı şahsın ‘Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali’ suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir.

Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.