Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası’ndan kredi kartı kararı | Nakit avans faizi yüzde 5’e yükseltildi

Kredi kartı nakit avans çekimlerdeki faiz oranı, yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi kartı kullanımını kısıtlamak ve parasal sıkılaştırmayı artırmak için yeni bir karar aldı.

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre kredi kartı nakit avans çekimlerinde faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltildi, kredili mevduat hesabı faizi de yüzde 5 oldu.

Resmî Gazete’de yayımlanan kararda şöyle denildi:

  • “31/10/2020 tarihli ve 31290 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16)’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘131’ ibaresi ‘189’ şeklinde değiştirilmiştir.
  • Aynı tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
  • ‘Bu maddeyi ihdas eden tebliğ ile 4. maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklik çerçevesinde hesaplanan oranlar 16/3/2024 ile 31/3/2024 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Merkez Bankasınca ilan edilerek uygulanır.’
  • Bu tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  • Bu tebliğ hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.