Murat Kurum: “İstanbulluları beş yıl boyunca kandırdılar”

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Zeytinburnu’nda düzenlenen “Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Yıkım Töreni”nde konuştu. Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, “İstanbulluları beş yıl boyunca verdikleri dönüşüm vaatleriyle sadece kandırdılar” dedi.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, Zeytinburnu’nda düzenlenen “Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Yıkım Töreni”ne katıldı. İstanbul’u korumak ve ayağa kaldırmak için yola çıktıklarını söyleyen Kurum, “Derdimiz İstanbul’u afetlere karşı hazır hale getirmek, 16 milyon İstanbullunun hayatını güvence altına almaktır. İstanbul’a eser ve hizmet siyasetiyle güvenli, yeşil ve çevre dostu hayat alanları kazandırıp yeni bir tarih yazmakta kararlıyız” dedi.

Mevcut yönetimin kentsel dönüşümle ilgili hiçbir şey yapmadığını öne süren Kurum, “İstanbulluları beş yıl boyunca verdikleri dönüşüm vaatleriyle sadece kandırdılar. Aynı deprem seferberlik planını üç kere yayımlayarak, İstanbulluların aklıyla alay ettiler, yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler” dedi.

Kurum, bu seçimde İstanbulluların kendi gelecekler için oy vereceğini söyledi, “Ben inanıyorum ki, 31 Mart’ta İstanbullular; ‘Onlar dün bizim geleceğimizi unuttu, ama ben bugün bu sandıkta onların yaptıklarını unutmayacağım’ diyecektir. ‘Onlar İstanbul’u yavaşlattılar, ama ben durdurmalarına izin vermeyeceğim’ diyecektir. ‘Bir oyum var, o da güvenli yuvalara’ diyecektir. ‘Benim oyum yatırıma, benim oyum projeye, benim oyum esere, benim oyum hizmete’ diyecektir” diye konuştu.

“İstanbul’u dünyanın en gelişmiş ilk 20 girişimcilik şehrinden biri yapacağız”

Kurum ayrıca Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Terminal İstanbul Tanıtım Toplantısı’na katıldı, “Yeni markalarımızı, yeni isimlerimizi çıkartmak için canla başla çalışacağız. Bu şehrin dinamik teknoloji ve girişimcilik ağı, acilen harekete geçmeyi bekliyor. 2030 yılına kadar, İstanbul’u dünyanın en gelişmiş ilk 20 girişimcilik şehrinden biri yapacağız” dedi.

Kurum şöyle devam etti:

“Biz, hayalleri olan, girişimci ruhlu milyonlarca gencimizin her anlarında, hep yanlarında olacağız. Yine büyük düşüneceğiz. İstanbul’da, ‘Bilişimin, Teknolojinin ve Başarının Yüzyılı’ hedeflerini teker teker başaracağız. Dünya İstanbul’a bakacak, İstanbul teknolojisiyle dünyayı konuşturacak. İstanbul’un gençleri üretecek, Türkiye kazanacak.”

AKP’li bakanlar da İstanbul için sahada

AKP’li bakanlar da Murat Kurum’a destek olmak için sahada çalışmalarına devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün (16 Mart) İstanbul’da Yeşil Fatih Projeleri Tanıtım Etkinliği’nde konuştu. Muhalefetin belediyecilik anlayışını eleştiren Özhaseki, “Yapmadıkları işi yapmış gibi gösteriyorlar. Nedir bu? Sosyal medyacılara trilyonlar verip ‘beni parlatın’ diyeceksiniz. ‘Ben çok büyük bir adamım. Buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor’ diyeceksiniz.’ Muhalefette ne yazık ki böyle bir dönem başladı” dedi.

1994 Yerel Seçimleri’yle yeni bir belediyecilik anlayışı başlattıklarını söyleyen Özhaseki şöyle devam etti:

“Biz ‘Hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Deli gibi çalışacağız. Mazeret de üretmeyeceğiz’ dedik. Önümüzü kestiler, yalan yanlış şeyler söylediler ama ağzımızı açmadık. Deli gibi çalıştık. Hizmet belediyeciliği yaptık, bugünlere kadar geldik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.