Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Kimin yandaşı İsrail’le ticaret yapıyorsa Filistin’e ihanet ediyordur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da iftar programına katıldı. Özel, iktidarı Filistin üzerinden eleştirdi, “İsrail ile kimin çocuğu, kimin yandaşı ticaret yapıyorsa, Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek gübreleri kim taşıyorsa İsrail’in ticaretini kim ayakta tutuyorsa o Filistin’e ihanet ediyordur” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da iftar programına katıldı. Özel, buradaki konuşmasında Filistin’i gündemine aldı, “Filistin’de kalıcı ateşkes diliyoruz. CHP olarak üçüncü genel başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in Yaser Arafat ile kurmuş olduğu ilişki, onun Filistin davasına bakışı Filistin’deki barışı savunan ve rahmetle andığımız FKÖ’nün başkanı Yaser Arafat’ın Filistin’in ilk ve doğal liderinin davasını Ecevit’in sahiplendiği gibi bir kez daha sahipleniyoruz” dedi.

Bağımsız bir Filistin’in kurulması gerektiğini söyleyen Özel şöyle dedi:

“1967 sınırlarında, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız Filistin’in İsrail ile barış içinde yaşayacağı yarınlar için hem BM’yi hem de Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetip bu tezleri ısrarla savunması gerekenleri bir kez daha bu talepten haberdar ediyoruz.”

Filistin’le dayanışmanın ancak İsrail’le yapılan ticareti durdurmakla olacağını dile getiren Özel, “İsrail ile bugün birilerinin evlatları, akrabaları, yandaşları, düzenli ticaret yapmaktadır. İftar sofrasına uygun olarak daha sert ve siyasete varacak eleştiri yapmamakla birlikte İsrail ile kimin çocuğu, kimin yandaşı ticaret yapıyorsa Filistinli çocuklara patlayıcı olarak gidecek gübreleri kim taşıyorsa İsrail’in ticaretini kim ayakta tutuyorsa Filistin’e ihanet ediyordur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.