Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Odesa’yı balistik füze ile vurdu: En az 20 kişi öldü, 75 kişi yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Karadeniz kenti Odesa’ya düzenlediği balistik füze saldırısı sonucu en az 20 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Odesa’nın her gün Rus saldırısına maruz kaldığını belirterek, “adil bir yanıt” vereceklerini söyledi.

Moskova, son günlerde Ukrayna’nın Karadeniz’deki liman kenti Odesa’ya saldırılarını artırmıştı. Fakat bu saldırı, son haftalarda düzenlenen en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçti.

Bölge Valisi Oleh Kiper ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, Kırım’dan ateşlenen iki Rus İskender-M füzesinin 15 Mart Cuma günü Odesa’da bir yerleşim bölgesine isabet ettiğini söyledi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ise Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Savunma güçlerimiz Rus katillerin adil cevabımızı hissetmelerini sağlamak için kesinlikle her şeyi yapacaktır” dedi.

Bölgede yaşayanlar saldırıda yaralananlar için kan bağışında bulunmaya başladı. Saldırının ardından sağlık merkezlerinin önünde kuyruklar oluştu. Bölgede bugün ulusal yas ilan edildi.

Bölge sakinleri kan bağışında bulunmak için acele ederken, sağlık merkezlerinde kuyruklar oluştu. Cumartesi günü yerel yas günü ilan edildi.

Ukrayna’nın en büyük limanlarından biri olan Odesa, Moskova’nın Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatına güvenli geçiş sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması’nı feshetmesinin ardından uzun süredir Rus saldırılarının hedefindeydi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.