Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pence, 2024 seçiminde Trump’ı desteklemeyeceğini açıkladı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski başkan Donald Trump’a 2024 seçiminde destek vermeyeceğini açıkladı.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski başkan Donald Trump’ı 2024 seçiminde desteklemeyeceğini söyledi.

Fox News’ta gazetecilere verdiği demeçte Pence, “Donald Trump’ı desteklememe kararım şaşkınlık yaratmamalı” dedi.

Pence ayrıca “Kendisini Anayasa’nın üzerinde konumlandıran birinin ve başkasından Anayasa’nın üzerinde olmasını isteyen birinin hiçbir zaman Amerika’nın başkanı olmaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi olduğunu vurgulayan Pence, Biden’a “asla” oy vermeyeceğini söyledi. Kime oy verileceği sorulduğunda ise net bir yanıt vermekten kaçınan Pence, “Oyumu kendime saklayacağım” dedi.

Pence, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı için yarışmış ancak ön seçimler başlamadan önce yarıştan çekilmişti.

Ne olmuştu?

Mike Pence, Trump’ın başkanlığında bir dönem başkan yardımcılığı yapmıştı. Bir dönem boyu Trump’ın sağ kolu olarak hareket eden Pence, eski başkanla yolunu 2020’de ayırmıştı.

Trump, Pence’e Anayasa’ya aykırı olarak hareket etmesi çağrısında bulunmuş, Pence bunu reddetmişti.

Trump destekçileri 6 Ocak 2021’de Kongre’yi basınca Pence, Kongre’de saklanmak zorunda kalmıştı. O sırada Trump destekçileri “Mike Pence’i asın” şeklinde sloganlar atıyordu.

Pence, Trump’ın politikalarına yönelik endişelerini de sıkça ifade etmeye başlamıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.